האם יש זכויות יוצרים בשם של שיר?

  • שימוש בשם שיר לסדנה
    עופר | 30/09/2018 10:32

    שלום אני עורך הרצאות וסדנאות ויש לי סדנה שאשמח מאוד לקרוא לה בהשראת שם של שיר ישראלי ומשפט מתוכו האם יש פה בעיית זכות יוצר?

    • האם יש זכויות יוצרים בשם של שיר?
      עו"ד אפי אהרונוב | 02/10/2018 12:06

      עופר שלום,

      כל טקסט מקורי שהוא הושקעה בו מידה מינימלית של השקעה ומגולמת בו מידה מינימלית של יצירתיות - עשוי להיחשב ליצירה ספרותית מוגנת בזכות יוצרים (או, למצער, לחלק מהותי מיצירה מוגנת בזכות יוצרים).

      בתי המשפט הכירו בעבר במשפטים כמו "אין סוסים שמדברים עברית" (מתוך השיר "אנטארטיקה") או "הופה הולה הולה הופה" (מתוך שיר הבטלנים) - כיצירות מוגנות בזכות יוצרים - אשר שימוש לא מורשה בהם היווה הפרתן.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      בצלאל 1, בית יעקב, רמת גן
      טל':03-5057171; מייל: info@ea-law.co.il

      • מעניין אבל...
        עופר | 04/10/2018 16:09

        תודה. האם היה הדין שונה אם המפרסם היה משנה טיפה את המשפט? למשל: יש סוסים שמדברים עברית, אין סוסים שמדברים אנגלית... וכדומה? מה דין שינוי מילה או משפט שהרי אין זה המשפט המקורי של היוצר.

        • שינוי מינורי
          עו"ד אפי אהרונוב | 07/10/2018 15:50

          עופר שלום,

          שימוש בחלק מהותי מיצירה אסור - גם אם אינו שימוש ביצירה עצמה. מה קורה במקרה קונקרטי, מתי מדובר ביצירה ומתי מדובר בשימוש מהותי בה - אלו שאלות שמוכרעות על ידי בית המשפט בכל מקרה קונקרטי. לכן ככלל רצוי להימנע מכך.

          בברכה,

          אפי אהרונוב, עו"ד
          מנהל פורום זכויות יוצרים

          בצלאל 1, בית יעקב, רמת גן
          טל':03-5057171; מייל: info@ea-law.co.il