אינני יכולה להגיע ליום הדיון מה ניתן לעשות?

  • משפט דיני תעבורה
    אווה | 01/10/2018 09:58

    שלום
    ניתן דוח תנועה על ידי שוטרת על כניסה לצומת באור ירוק * וכך נכתב:
    מבלי שהיה ביכולתך לעבור ולהמשיך בנסיעה ללא הפרעה לתנועה.
    אני ביקשתי להישפט.נכנסתי לצומת פנויה באור ירוק*
    בגלל שהרמזור שבו היתה הצומת לא התחלף לירוק.
    לא יכולתי להמשיך בנסיעה , בינתיים רמזור ירוק היה למגיעים מצד שמאל .
    ואז הם הגיעו מצד שמאל ומה שהשוטרת ראתה שאני מפריעה לתנועה.
    בזימון למשפט יש אפשרות שבית המשפט יקל בעונשי מהסיבות המפורטת . ציינתי את הסיטאוציה.ביקשתי הקלה בעונש. השופט ביקש להגיע לדיון לקרוא לפרוטוקל את הכפירה שלי בעבירה. אני בחו"ל במועד הדיון . הוגשה בקשה לדחיית המועד. שנדחתה. בעבירה מסוג זה . האם יכול להיות עונש חמור כמו שלילת רשיון ? ובעצם מה האופציות שלי ? לא יכולה לשכור עורך דין . יש לי זכות לאחר חזרה לארץ במידה ופסק הדין לא יהיה מקובל עלי . לבקש דחיית פסק דין ?

    • אינני יכולה להגיע ליום הדיון מה ניתן לעשות?
      עו"ד דורון ויגלר | 01/10/2018 10:48

      אווה שלום,
      1- אני מבין שכבר היה דיון הקראה (אליו לא הגעת אלא שלחת בקשה מסוימת).
      2- אני מבין שהשופט קבע דיון נוסף על מנת שתציגי כפירה מפורטת.
      3- כמו כן, את ביקשת דחיה של הדיון השני שסורבה ע״י ביהמ’ש.
      4- בהחלט את יכולה לשכור את שירותיו של עורך דין לתעבורה.
      5- אם לא תגיעי לדיון ניתן יהיה לשפוט אותך בהיעדר.
      6- על פסק דין ניתן לערער למחוזי/ או לבקש ביטול של פסק הדין משופט התעבורה(סיכוי נמוך כי ידעת על הדיון וידעת את תשובת בית המשפט שאין דחייה)

      בברכה,

      עו"ד דורון ויגלר
      מנהל פורום דיני תעבורה

      כנרת 5, מגדל ב.ס.ר 3, בני ברק
      טל': 052-2501035 ; מייל: wiegler.law@gmail.com

      • הבהרה
        עו"ד דורון ויגלר | 01/10/2018 10:51

        בסעיף 4 לעיל תהיה פטורה מלהגיע מקום בו עו״ד מטעמך יציג כפירה מפורטת.

        בברכה,

        עו"ד דורון ויגלר
        מנהל פורום דיני תעבורה

        כנרת 5, מגדל ב.ס.ר 3, בני ברק
        טל': 052-2501035 ; מייל: wiegler.law@gmail.com

      • המשך - לא יכולה להגיע לדיון
        אווה | 01/10/2018 12:22

        שלום
        תודה לעו"ד הנכבד על המשוב המהיר ....
        לא היה דיון הקראה
        מועד הדיון שנקבע . שביקשתי לדחות אותו.
        הינו המועד הראשון של התיק .
        ז"א לפי הבנתי (סטודנטית לתקופה קצרה מאד במשפטים :-)
        הדיון שאותו ביקשתי לדחות
        הינו הדיון הראשון שבו יהיה הקראה,לא ?
        ז"א אם ידונו ללא נוכחותי ונכוחות עורך דין מטעמי
        הדיון הראשון הינו דיון הקראה.שבו בעצם העברתי בכתב בקשה להקלה בעונש. בעצן מבחינת בית המשפט אני כפרתי באשמה. אז במועד הראשון של הדיון שהוא הקראה. בעצם יהיה קביעה של מועד להוכחות . לא ?

        • המשך תשובה לעניין אי היכולת להגיע לדיון
          עו"ד דורון ויגלר | 01/10/2018 12:56

          אווה שלום,
          1- אכן הדיון הראשון בפלילי הוא דיון הקראה בו הנאשם עונה מודה/כופר
          2- לא נחשפתי לתוכן בקשתך שנשלחה לביהמש אך בין השורות אני מבין שביקשת דחיית מועד דיון וטיעונים ל ״הקלה בעונש״.(זו איננה כפירה או לפחות יש עמימות בטיעונים מעין אלו בזמן ההקראה הפוגמים בכפירה)
          3- שלב גזירת העונש וטיעונים לעונש באים לאחר הרשעה ובצדק השופט ביקש כפירה מפורטת או הבהרה לטיעוניך למעשה מי שמבקש הקלה בעונש בעצם מודה בביצוע העבירה אך טוען לנסיבות מסוימות להקלה בעונש. להבדיל ממי שכופר שטוען לא מגיע לי עונש בכלל!! אני זכאי!!! לא ביצעתי את העבירה המיוחסת לי!!!
          4- אי לכך ולאור ההסבר לעיל קשה לביהמש לקבוע האם את מודה/כופרת ולכן דורש את נוכחותך למתן הבהרות.

          בברכה,

          עו"ד דורון ויגלר
          מנהל פורום דיני תעבורה

          כנרת 5, מגדל ב.ס.ר 3, בני ברק
          טל': 052-2501035 ; מייל: wiegler.law@gmail.com