תיקון

  • אין המשך חוזה כתוב והדייר מבקש להתפנות
    אפרת | 17/09/2018 00:54

    אני משכירה את הדירה שלי מיוני 2015.
    בסוף תקופת החוזה לא חידשנו חתימות והדייר ממשיך להתוגורר בדירה עד היום ויש בנינו הבנה הדדית שהחוזה נמשך כפי שהוא (כלומר שנתיים וחצי הוא גר בדירה ללא הארכת החוזה בחתימה).

    היום הוא כתב לי שהוא רוצה לעזוב.
    אני ביקשתי 60 יום כפי שנחתם בסעיף מפורש בחוזה המקורי והוא מסרב בטענה שזה לא פייר ושהוא לא צריך לתת יותר מ30 יום הודעה מראש.

    בנוסף, בשנה האחרונה הוא מבצע העברה בנקאית בכל חודש עבור השכירות ולא מסר לי שיקים (בהסכמתי).
    עד עכשיו הכל זרם תקין.
    יש אצלי רק 2 שיקים (אחד לארנונה והשני לחשמל) למקרה ויהיו חובות ועוד שטר חוב.

    שאלתי היא כמה זמן חייב הדייר לתת לי כדי למצוא שוכר חלופי? מאחר ואין ביננו חוזה חתום ורק הסכמה בעל פה ואין לי שיקים שלו אני מרגישה חסרת אונים שנתתי בו אמון.

    הסעיף בחוזה כתוב כך:
    הצדדים, על ידי הודעה מראש של 60 יום לצד השני, יוכלו להביא לסיומו של הסכם זה בכל סיבה שהיא.

    אודה לתשובה

    • תיקון
      אפרת | 17/09/2018 12:20

      חתמנו שנתיים ראשונות.
      החל מ1.6.2014 ועד 1.6.2016
      וב2017+2018 המשכנו בעלפה

    • הודעה מוקדמת על סיום הסכם שכירות
      ליאור חאיק, עו"ד | 22/09/2018 16:15

      היי אפרת,

      60 יום.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com