אני תורם שאלה במקום תשובה

  • תביעה עקב "תרומה" לזירוז הליכי גירושין והסתה לשם
    מנשה | 10/09/2018 22:50

    האם זו עילה לתביעה כשאחותה של אישתי אומרת לה עלי "איך את סובלת אותו?" הייתי במקום.
    ולדעתי גם תרמה ודרבנה את אשתי ללכת לתהליכי הגירושין.

    אשמח לשמוע מה דעתכם

    • אני תורם שאלה במקום תשובה
      עופר בן אברהם | 11/09/2018 15:08

      נניח שיש לך אח, ולאחיך אישה, שלטעמך היא ממש מעצבנת וממררת את חייו, ואתה שואל אותו: “איך אתה סובל אותה?” האם לדעתך יש לה בשל כך עילת תביעה נגדך?

      • בחיים שלי לא הייתי מתערב בין בני זוג
        מנשה | 11/09/2018 18:31

        גם אם חוקי, מאוד לא מוסרי.
        במיוחד שאחותה עולה חדשה שלא מדברת עברית שוטפת אך מייעצת לה מבלי לשאול אפילו שאלה אחת.
        יש לנו תאומים בני 5 חודשים... אשתי הורמונלית ועצבנית וזה מה שאחותה רואה.
        לדעתי יש פשעים שעדיין לא הוגדרו או עוגנו בחוק.
        מודה לכם על התשובה ומאחל לכם חג שמח ובשורות טובות

        • המחוקק דווקא כן התייחס לגרימה להפרת חוזה
          עופר בן אברהם | 11/09/2018 19:44

          אך לרוע מזלך, הוא החריג במפורש נישואין מכלל חוזה. כך נקבע בסעיף 62 לפקודת הנזיקין:
          “(א) מי שביודעין ובלי צידוק מספיק גורם לאדם שיפר חוזה מחייב כדין שבינו לבין אדם שלישי, הריהו עושה עוולה כלפי אותו אדם שלישי, אולם האדם השלישי לא יוכל להיפרע פיצויים בעד עוולה זו אלא אם סבל על ידי כך נזק ממון.
          “(ב) לעניין סעיף זה, היחסים הנוצרים על ידי נישואין לא ייחשבו כחוזה...”

          שנה טובה.

    • גידופים על בן משפחה כלשון הרע
      עו"ד לירן ינקוביץ | 11/09/2018 18:09

      מנשה היקר,
      צר לי לשמוע על הנסיבות המשפחתיות שתיארת.

      אציין כי בחינת היותה של אמירה כלשון הרע הינה בחינה אובייקטיבית וקרה.

      משכך ואם עליי לשפוט  את האמירה שהובאה בשאלתך, הרי שאין בה, עפ"י קנה מידה משפטי אובייקטיבי, משום אמירה המקימה זכות משפטית ברת תביעה ו/או פיצוי, כי אם לכל היותר עסקינן באמירה מינורית שנאמרה בשעת כעס "עידנא דריתחא" ו/או גידוף שהינו בבחינת זוטות, שאיננה עונה על דרישות החוק.

      מקווה שהייתי לך לעזר!

      בברכה,

      לירן ינקוביץ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דבורנית 8ב, נס ציונה
      טל': 054-6917337 ; מייל: liranya1@gmail.com