כן,

  • גזבר ועד בית שמעל
    הילה | 01/09/2018 16:55

    בעקבות תביעת "צו עשה" לגילוי הכנסות והוצאות הבנין במשך 7 השנים הקודמות אצל המפקחת על הבתים המשותפים, התגלה לי שגזבר הבית נהג במשך כ-15 שנה "לספוג" לכיסו כ-5000 ש"ח בכל שנה. הוא היה איש הוועד היחיד במשך כל אותה תקופה, ואיש לא ידע, וגם לא התעניין מה קורה עם הכספים המוזרמים אליו. אני תמיד חשתי שמשהו לא בסדר, אבל הוא סירב בתוקף להראות לי את חשבונות הבניין. האם אוכל להגיש נגדו תביעה ייצוגית בשם 12 בעלי הדירות בבניין?

    • כן,
      חיים | 01/09/2018 17:39

      • עו"ד טפיורו, בבקשה השב לי אתה. תודה.  לת
        הילה | 03/09/2018 18:40

        • האם העניין מתאים להתברר כתביעה ייצוגית?
          עו"ד עמירם טפירו | 04/09/2018 14:42

          הילה שלום,

          לטעמי אין כל הצדקה להגיש תביעה ייצוגית בעניין.

          ראשית, בגלל גובה הנזק - שהינו לכל היותר (ובהתעלם מטענת ההתיישנות) ע"ס של כמה עשרות אלפי ש"ח ושנית, בגלל שחברי הקבוצה ניתנים לאיתור בדרך פשוטה ונוחה.

          ניתן (בהנחה שהעובדות המתוארות נכונות) להגיש תביעה או באמצעות הנציגות או כתביעה משותפת של כלל בעלי הדירות (או חלקם).

          בברכה,

          עמירם טפירו, עו"ד
          מנהל פורום תביעות ייצוגיות

          בית אמות משפט, שד' שאול המלך 8, ת"א
          טל': 03-7556999; מייל: amiram@tab-law.co.il

          • אבל ה"נציגות" היא הבעיה.
            הילה | 04/09/2018 14:51

            את המעילה ביצעה ה"נציגות". הבעיה שבעלי הדירות האחרים אינם רוצים להתעסק בענין, כי הם בוטחים ב"נציגות", וטוב להם לשבת בשקט בעוד שהשוכרים משלמים את המחיר (דמי ועד גבוהים מדי המכסים גם את הוצאות בדק הבית), ומאידך דרישה מבעלי הדירות לשלם כאשר מתבצע תיקון משמעותי כלשהו, בעיקר בצנרת. אוכל לתבוע לבד? בשמי? בשם כולם? קשה לי לראות את התרמית המתבצעת לאורך שנים ולשתוק. תודה על התייחסותך.

            • תביעה בנוגע להתנהלות ועד בית
              עו"ד עמירם טפירו | 16/10/2018 10:44

              הילה,

              פורום זה עוסק בתביעות ייצוגיות.

              יחד עם זאת, ולמיטב הבנתי, הרי שהזכות להגשת תביעה כנגד הנציגות אינה זכות המותנית בהסכמה קולקטיבית אלא קנוייה לכל אחד ואחד מהדיירים - משכך אין מניעה שתנהלי כנגד חברי הנציגות בערכאה המוסמכת (המפקחת על הבתים המשותפים או ביהמ"ש שלום).

              מקווה שסייעתי.

              בברכה,

              עמירם טפירו, עו"ד
              מנהל פורום תביעות ייצוגיות

              בית אמות משפט, שד' שאול המלך 8, ת"א
              טל': 03-7556999; מייל: amiram@tab-law.co.il

              • תודה.  לת
                הילה | 18/10/2018 17:42