אחריות בעל הרכב

  • דוח על נסיעה בנת"צ
    מוטי מ | 20/08/2018 01:12

    מכוניתי צולמה נוסעת בנת"צ בתל אביב.  שלחתי בקשה להמרת הדוח עם הצהרת הנהג, ישראלי תושב חוץ, שהוא נהג ברכב וצרפתי גם צילומי כניסה ויציאה מדרכונו.
    בקשתי נדחתה.
    שאלתי - האם דוח נסיעה בנת"צ מחייב את בעל הרכב בתשלום הקנס גם אם ידועים לעירייה פרטי הנהג?
    בפרוט הדו"ח וגם במכתב הדחיה מצויין כי " נסעת בנת"צ..." אבל לא אני הוא שנסעתי!!!
    העירייה, במקרה זה, וכמובן בכל מקרה של עבירה כזו ברכב חברה/ ליסינג, מכריחה את הבעלים הרשום של הרכב  לשמש כחברת גביה עבורה - אבסורד!

    • אחריות בעל הרכב
      יעקבי | 20/08/2018 07:17

      שלום מוטי,
      האחריות היא על בעלי הרכב זולת אם הוכיח כי מי שהוא נהג ברכב.
      להלן נוסח פקודת תעבורה 27ב:
      27(א) נעשתה עבירת תעבורה ברכב, רואים את בעל הרכב כאילו הוא נהג ברכב אותה שעה או כאילו העמידו או החנה אותו במקום שהעמדתו או חנייתו אסורה על פי חיקוק, לפי הענין, זולת אם הוכיח מי נהג ברכב, העמידו או החנהו כאמור או אם הוכיח למי מסר את החזקה ברכב (להלן - המחזיק) או הוכח שהרכב נלקח ממנו בלי ידיעתו ובלי הסכמתו.
      (ב) הוכיח בעל הרכב למי מסר את החזקה ברכב תחול החזקה האמורה בסעיף קטן (א) על המחזיק.
      (ג) הוכיח המחזיק כי מסר את החזקה ברכב לאדם אחר, תחול החזקה האמורה בסעיף קטן (א) על אותו אדם.

      • זהות הנהג
        מוטי מ | 21/08/2018 00:04

        שלחתי לעיריית תל אביב ערר וצרפתי אליו הצהרה בחתימת  הנהג, ישראלי תושב ארה"ב, כי הוא זה שנהג ברכב המצולם וכן אישורי כניסה ויציאה מנתב"ג המאשרים שהותו בארץ בזמן האירוע. התובע העירוני דחה את הערר ללא כל נימוק וחייב אותי, כבעל הרכב, לשמש לעירייה שרות גביה לקנס. האם זה חוקי?

        • תלמד את פס"ד של כבוד השופט צבי סגל קישור
          עמית | 21/08/2018 07:24

          פסיקה על ערעור המדינה בעניין תצהיר של תושב חוץ/זר, ותפעל בהתאם.

          פסיקה

          • זהות הנהג
            מוטי מ | 23/08/2018 01:16

            שלחתי לעירייה תצהיר הנהג וכן צילום דרכונו ואשורי כניסה ויציאה מנתב"ג והם התעלמו . טענתם- הרכב צולם, העבירה בוצעה ובעל הרכב מחויב.  העירייה "סומכת" על כך שאזרח סביר לא יבקש להישפט בגין 500 ש"ח,  זו הבעיה!!!