שותפות בין עורכי דין

  • שותפות ונייר מכתבים
    אהרון | 19/08/2018 15:06

    שלום רב, אני וחבר עו"ד מהדרום משתפים פעולה. לכל משרד לוגו משלו. אנחנו עובדים על תוכנת ליגל משותפת כדי שנוכל לעבוד בשיתופי פעולה על התיקים. כולל גם בנט. אנחנו נעזרים אחד בשני בכל תיק ומתחלקים בשכה"ט. כמה שאלות:
    1. האם אני צריך להודיע ללשכה על השותפות הזו?
    2. האם אני מתנהל בצורה שיש בה משום עבירה אתית?
    3. האם אני צריך לכלול בנייר המכתבים גם את ה"שותף"? או שעליי לעבוד עם נייר המכתבים שלי?
    4. האם אני יכול להציג את המשרד של השותף שלי כסניף של השותפות?
    אודה להתייחסות, בברכה, אהרון

    • שותפות בין עורכי דין
      עו"ד אדם אשכנזי | 19/08/2018 15:47

      1. לא.
      2. לא, רק תשים לב מה המצגים שאתם מציגים ללקוח לגבי אופן הטיפול בתיק וזהות המטפלים, וכן עליכם לדאוג שהלקוח יודע שיש כתובת אחת לפניות אליכם.
      3. שוב, כולם עובדים בשותפות בין עורכי דין, לא הייתי נכנס לרזולוציה הזאת. אם אתם רוצים להקים כמקשה אחת, אז תעשו דף לוגו אחד וכרטיס ביקור. אם אתם רוצים לעבוד רק בשת"פ ולא בשותפות מלאה, אז כל אחד יכול לעבוד בנפרד עם כרטיס נפרד. הכי חשוב הוא המצג שמוצג ללקוח. יש להיזהר מהטעיה, ולו ברמז.
      4. אין מניעה שמשרד יחזיק בסניף, ובלבד שבסניף יש עורך דין קבוע. ראה סעיף 5 לכללי האתיקה.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il