חוץ

  • בימ"ש לעניינים מקומיים
    ביני | 18/08/2018 22:38

    באלו מקרים אזרח יכול להגיש תובענה בבימ"ש לעניינים מקומיים

    • חוץ
      ביני | 18/08/2018 22:39

      חוץ מבקשה  לבטול צו  הריסה מנהלי

      • בית משפט לעניינים מקומיים
        עו"ד יצחק הורביץ | 18/08/2018 23:38

        הי ביני!

        בית משפט לעניינים מקומיים דן בעבירות שונות בעניינים מקומיים (עבירות לפי פקודת העיריות, פקודת המועצות המקומיות, וחוק התכנון והבניה, תשכ"ה-1965).

        כלומר מדובר בבית משפט שעוסק בעניינים פליליים בלבד, אזרח אינו יכול לפתוח בו הליך כלשהו, ההליכים נפתחים על ידי הרשויות כהליך פלילי הנפתח כנגד האזרח.

        בקשה לביטול צו הריסה היא בקשה במסגרת ההליך הפלילי שנפתח כנגד האזרח בו מבוקש לבצע צו הריסה.

        בהצלחה,

        עו"ד יצחק הורביץ
        מנהל פורום בחינות לשכה

        מנחה הקורס "הדרך הקלה לבחינות הלשכה"

        פלדמן 8, בני ברק
        טל': 03-6003444; מייל: y.horowitz.law@gmail.com

        • צו
          ביני | 19/08/2018 00:15

          בקשה לביטול צו הריסה מנהלי אפשר

          • זו אינה בקשה שפותחת את ההליך
            עו"ד יצחק הורביץ | 19/08/2018 00:23

            ביני, אסביר שוב, אם לא הייתי מספיק ברור.

            בקשה לביטול צו הריסה היא לא בקשה שפותחת הליך כלשהו.

            כאשר ניתן צו הריסה על ידי בית המשפט לעניינים מקומיים, מי שהצו הוצא נגדו יכול להגיש בקשה לבית המשפט לביטול הצו.

            בדיוק כמו שבשאר הליכים פליליים, האזרח שההליך נפתח נגדו יכול להגיש בקשות שונות, כנגד ההליכים.

            אבל האזרח אינו פותח בהליך כלשהו בבית המשפט לעניינים מקומיים.

            בברכה,

            עו"ד יצחק הורביץ
            מנהל פורום בחינות לשכה

            מנחה הקורס "הדרך הקלה לבחינות הלשכה"

            פלדמן 8, בני ברק
            טל': 03-6003444; מייל: y.horowitz.law@gmail.com

            • זה צו הריסה מנהלי
              ביני | 19/08/2018 00:27

              יושב ראש הוועדה מקומית לתכנון ובנייה רשאי להוציא צו הריסה

              • זה לא הופך את מגיש הבקשה לתובע
                עו"ד יצחק הורביץ | 19/08/2018 09:24

                זה דומה לקנס שמוטל על ידי העירייה, שאפשר לבקש להישפט.

                הבקשה מעבירה את הדיון לבית המשפט אבל המבקש אינו הופך לתובע כי אם נאשם.

                גם במקרה זה, הבקשה לביטול הצו המנהלי מעבירה את הדיון לבית המשפט אבל המבקש אינו נחשב לצד התובע אלא לצד הנאשם.

                בברכה,

                עו"ד יצחק הורביץ
                מנהל פורום בחינות לשכה

                מנחה הקורס "הדרך הקלה לבחינות הלשכה"
                פלדמן 8, בני ברק
                טל': 03-6003444; מייל: y.horowitz.law@gmail.com