התפטרות ממקום העבודה

  • התפטרות ופיצויי פיטורין
    אביב | 16/08/2018 19:11

    שלום רב,
    בעקבות בעיות אישיות ברצוני להתפטר ממקום עבודתי בו עבדתי 4 שנים. ידוע לי כי יש רכיב פיצויים אצלי בפנסיה, אותו המעסיק מפקיד לי כל חודש ( אינני יודע אם אני חתום על סעיף 14 אך אני מבין שיש החלה על כלל הציבור).

    **ברצוני לדעת במידה ואתפטר ( התפטרות רגילה, לא כדין מפוטר)- האם הכסף שנמצא בקרן הפיצויים בוודאות שייך לי?
    הבנתי כי במידה וארצה למשוך את הכסף:
    א- המעסיק צריך להנפיק אישור למשיכה זו. האם המעסיק יכול שלא להסכים? יש מה לעשות במקרה כזה?
    ב- קראתי שאם מושכים את הכסף שלא בשביל פנסיה וכו המעסיק יכול לדרוש את הכסף בחזרה? אם  כך אין באפשרותי בכלל למשוך את הכסף..

    בנוסף קראתי לאחרונה גם את תיקון 21, ועניין הארבעה חודשים, אך הנושא עדיין נראה כשנוי מחלוקת בעניין למי שייך הכסף בעת התפטרות רגילה של עובד.. במידה והמעסיק יחליט שהכסף שייך לו תוך ארבעה חודשים ממועד הפיטורין אזי לא תיהיה לי אפשרות למשוך?

    אי וודאות מוחלטת לשאלה האם הכסף שייך לי כך או כך

     תודה רבה על הסובלנו והעזרה!

    אביב

    • התפטרות ממקום העבודה
      עו"ד לילך אקרמן | 19/08/2018 13:41

      שלום רב
      ראשית יש לבחון כמה אחוזים מופרשים לך לקופת הפיצויים.
      הסכום שהופרש מכוח צו הרחבה לביטוח פנסיוני מקיף במשק הוא סכום עליו חל סעיף 14 באופן אוטומטי והוא סכום השייך לך בכל מקרה.
      באם המעסיק הפריש לך ביתר מעבר לצו אז יש לבחון את ההפרשות שבוצעו , הקופה המסלול ותנאיו , הסכם ההעסקה, הסכם קיבוצי וכיו"ב על מנת לענות.
      המעסיק צריך לתת לך בעת השחרור מכתב לקופות לשחרורם לידך וככל והוא לא עושה זאת ניתן לפנות לבית הדין לשם כך

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il