עתירה לבג"צ על החלטה של התביעה שלא להגיש ערעור

  • שאלה
    תמר | 16/08/2018 13:56

    האם כאשר התביעה המשטרתית מסרבת להגיש ערעור בהליך פלילי בו אני הייתי קורבן העבירה, ניתן להגיש עתירה נגד ההחלטה לא להגיש ערעור? ואם כן האם זו עתירה למחוזי או לעליון?

    נ.ב. - ברור שפסק הדין המזכה שגוי מעיקרו.

    תודתי מראש

    • עתירה לבג"צ על החלטה של התביעה שלא להגיש ערעור
      עו"ד אמיר מורשתי | 16/08/2018 15:36

      תמר יקרה, אכן ביכולתך לפנות לבית המשפט העליון בשבתו כבג"צ בעתירה כנגד ההחלטה שלא להגיש ערעור בתיק בו התלוננת כנפגעת עבירה.
      לצערי, אני מוכרח ליידע אותך כי הסיכוי להתערבות בג"צ בהחלטות הללו הוא נמוך, שכן בג"צ נוטה שלא להתערב בהחלטות הפרקליטות/ התביעה ובמיוחד שעה שמדובר כאן על החלטה שלא להגיש ערעור על פסק דין מזכה של שופט.
      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
      טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

      • תודה. מדוע בג"צ ולא עתירה מנהלית רגילה
        תמר | 16/08/2018 15:54

        מדוע אתה סקפטי? מדובר בטעות שיפוטית מובהקת.
        השופט דחה למעשה את גרסת הנאשם בשל חוסר יתכנות.
        וכעבור מספר משפטים הוא אמר שהיא סבירה, ולכן יש ספק.

        אלא שאין כל יתכנות לגרסה שלו. פשוט אין.

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 16/08/2018 16:10

          תמר יקרה,
          עתירה מנהלית "רגילה" אפשרית רק בהתאם לתנאי סעיף 5 לחוק בתי משפט לעניינים מינהליים  המאפשר הגשת עתירה מנהלית לבית משפט מחוזי במקום לבג"צ רק בעניינים המנויים בתוספת הראשונה עד  השלישית. עתירה כנגד החלטת פרקליטות או תביעות שלא להגיש ערעור אינה מנויה בתוספות ועל כן רק עתירה לבית המשפט העליון בשבתו כבג"צ אפשרית מבחינתך.
          אני כמובן לא רוצה להרפות את יידייך וכדאי מאוד לפני שמחליטים האם להגיש כאן בג"צ אם לאו - לפנות לעו"ד פלילי עם כל החומר הרלוונטי בכדי לקבל החלטה מושכלת.
          הסקפטיות שלי נובעת מהסטטיסטיקה של התערבות מועטה מאוד בהחלטות הפרקליטות/תביעה ובטח בנושא של החלטה האם להגיש ערעור על החלטה של שופט מזכה. מקווה שהייתי לך לעזר

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי

          דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
          טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il