שומר הדרך לא שולח או מאשר דוח, הוא שולח

  • קיבלתי הזמנה לדין על סמך צילום שומר דרך ואין סרטון
    אבי | 13/08/2018 14:09

    קיבלתי הזמנה לדין על סמך צילום שומר דרך.
    מזה חודשים וחצי אני מנסה לקבל מהתביעה המשטרתית את הסרטון אבל אין תשובה.
    המשפט מתקיים ביום רביעי הזה, הבטיחו שיחזרו אלי מהתביעה אבל כלום.
    האם במקרה כזה התביעה מפרה את הזכות שלי להתגונן ועל סמך זה אני צריך לדרוש את ביטול כתב האישום ?

    בנוסף לכך, שומר הדרך הצהיר שהוא לא מכיר את הנהג (האירוע מלפני שנה וחצי, אני לא יודע אם אני או אשתי נהגנו ברכב). העניין הוא שהנהג מתגורר בשכונה סמוכה ואיים על אשתי בעבר כשעשתה משהו שלא מצא חן בעיניו (לא עבירה) "אצלם אותך ואשלח למשטרה".

    • שומר הדרך לא שולח או מאשר דוח, הוא שולח
      חיים | 13/08/2018 14:25

      את צילום העבירה ON-LINE כך שהוא גם לא יכול לערוך את הצילום, יש שומרי דרך אשר מקבלים את הצילום והם מאשרים או פוסלים, אם מאשרים זה מגיע לביקורת נוספת במשטרה, רק עבירות מסכנות חיים עוברות את הסינון.
      בזמן המשפט תוכל לבקש ולראות את הסרטון וגם לחקור את המצלם ואז תזכיר לו את הארוע שהיה בעבר, אבל היות ועברה עבירה שהצילום אושר העילה הזאת היא חלשה מדי

      • אבל ללא הסרטון אין לי דרך לדעת מה היה
        אבי | 13/08/2018 15:15

        מאחר והאירוע התרחש לפני שנה וחצי (גם לא ידוע מי נהג ברכב), אין לי דרך לדעת מה היה שם באמת. האם עלי פשוט לסמוך על מי שניתח את הסרט ? אין לי את הזכות הבסיסית לראות מה היה ?
        במקרה הזה נטען שעקפתי משאית, אני משער שיש הבדל לדוגמא אם היא ירדה לשולים או לא. כמו כן, במקום שבו זה התרחש לפי קורדינטות מצויינות זה נראה שהעקיפה החלה בקו מקטעים והסתיימה בקו רצוף. האם לא יהיה גם לזה משקל ? אם אין סרטון אז אין לי שום דרך לדעת מה היה שם וממילא אין לי מה לטעון

        • אם אתה מודה שהעקיפה הסתיימה על קו רציף
          אבי | 13/08/2018 15:39

          על מה אתה מתלונן?
          ביום שנקבע לך דיון בבית המשפט זו רק הקראה. מקריאים לך את כתה האישום ושטאלים אותך האם מודה.
          אם כן, נזגר דינך במקום
          אם לא, נקבע מועד לדיון הוכחות שם באה התביעה עם כל ההוכחות שלה, כולל הסרטון. שם יתנו לך אפשרות לחקור את שומר הדרך בעצמך.
          עד מועד דיון ההוכחות תוכל, והתביעה תהייה חייבת להפנות אותך לקישור שם מופיע הסרטון

          • אני לא מודה בכלום
            אבי | 13/08/2018 15:50

            אני לא מודה בכך רק כתבתי שאולי זה המצב, אחרת אני משער ששומר הדרך לא היה שולח סרטון.

            • אם מדובר ברכב פרטי - חלה התיישנות על העבירה
              חיים | 13/08/2018 17:33

              בכל מקרה - כמו שציינו קודם, תוכל לבקש את הסרטון וחייבים לתת אותו, בזמן הישיבה הראשונה של המשפט
              תציין בפני השופט גם את העובד שלא נתנו לך את הסרטון למרות בקשותיך
              בנתיים אתה לא מודה בכלום

              • תודה על התגובה
                אבי | 13/08/2018 17:36

                לא מדובר ברכב פרטי, זו הסיבה שלקח לזה כל כך הרבה זמן להגיע אלי