מימון בית אבות

  • הוצאות מימון בית אבות להורה
    אריק | 07/08/2018 22:55

    שלום רב,
    כפי שאני מבין יש לי שאלה מורכבת שאין עליה תשובה פשוטה אבל בכל זאת אשאל.
    לאור מצבו הבריאותי של אבינו אנו נאלצים להעביר אותו לבית אבות.
    מתוך שיחה עם גורמים רלוונטיים נודע לנו שעלות של השירות הזו כ-15,000 ש"ח בחודש. סכום זה יכוסה חלקית ע"י הכנסות של אבא (שהן רחוקות מאודת מואד מ-15,000 ש"ח - מתקיים מקצבת זיקנה של הביטוח לאומי), חלקית ע"י ילדיו ושאר יושלם ע"י משרד הבריאות (בזה לא מטילים ספק).
    השאלה היא איזה סכום יחויב לשלם כל ילד (אנו 4 אחים)?
    שאלה מופשטת מאוד אבל אם להניח שילד מרוויח:
    1. 10,000 ש"ח ברוטו , אין לו מי יודע מה חסכונות (נגיד עד 20,000 ש"ח) ומשלם משכנטא או שכירות. כמה יחויב לשלם?
    2. 15,000 ש"ח ברוטו , אין לו מי יודע מה חסכונות (נגיד עד 20,000 ש"ח) ומשלם משכנטא או שכירות. כמה יחויב לשלם?
    שאילות אלה אך ורק כדי לקבל ססדרי גודל ולא להסיק מסקנות חד משמעיות.
    אם יש איזשהו מקור שאפשר משם לקבל מידע כלשהו אודה אם תשתפו אותי.
    תודה מראש,
    אריק

    • מימון בית אבות
      עו"ד רוית טוב-לי | 09/08/2018 16:34

      אריק, שלום,
      אני מצטערת לשמוע שאתם נאלצים להעביר את אביכם לבית האבות.
      אכן יש חבות פורמלית על ילדים להשתתף במימון הוצאותיו של ההורה, אך היא לא נקבעת על פי רוב על פי חישוב ההכנסה הפנויה של אותו הילד, ולכן, איני יכולה להעריך כבקשתך כמה כל אחד מכם יצטרך לשלם, אם בכלל.
      אני ממליצה שתפנה לעובדת הסוציאלית בבית האבות ואני בטוחה שהיא תדע לעזור לך ולהפנות אותך לגורמים הנכונים.
      בהצלחה ובאיחולי בריאות לאביך,
      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il