תביעת בגין רעש

  • הוכחת רעש בלתי סביר ללא מומחה
    הדס | 06/08/2018 11:41

    שלום רב,

    עברתי דירה לפני כשבוע ומסתבר ששומעים כל גרירה ונקישה של ארונות ורהיטים בעצמה מטורפת (בניין ישן עם אקוסטיקה לא מבודדת רעשים). למרות זאת, יחסית שקט, פרט לדירה שמתחתיי שעושה המון רעש בכל שעות אחר הצהריים ועד 12:30 בלילה כל יום ובמשך כל היום מהבוקר עד הלילה בסופי שבוע. פניתי אליהם לפתור את העניין והם מכחישים למרות שיש לי תיעוד וידאו של הרעש במספר אירועים הכולל צילום מחוץ לדלת דירתם. השכנים לא הסכימו לשים שטיחים בטענה שילדיהם אסמטיים וכן לא הסכימו לשים גומיות מתחת לכסאות בטענה שזה לא יעזור. כיוון שהרעש גרם לי התקפי חרדה וכאבי מעיים חזקים במשך ימים מאז שעברתי לדירה, עם הפרעות בעיכול, נאלצתי לצאת מהבית כל הזמן והבנתי שאי אפשר להתגורר בדירה הזאת. בסוף השבוע נאלצתי להזמין משטרה לאחר שדפקתי לדיירים בדלת על מנת לבקש את הפסקת המטרד באותו הרגע אך הם לא פתחו לי ונותרתי חסרת אונים עם כאבים חזקים בבטן. השוטרים נדהמו מהרעש וחשבו שעושים שיפוצים בבניין בשבת, מה שלא היה נכון. הם בדקו את העניין עם השכן ליד והשכנים המטרידים אך אלה האשימו את האקוסטיקה בבניין ולא לקחו אחריות להתנהגותם. השוטרים טוענים שכיוון שמדובר בפעילות רגילה ולא קריוקי, אין להם מה לעשות בעניין ולכן אין באפשרותם לכתוב תלונה על הטרדה. נוצר מצב שאני נאלצת לעבור דירה בגלל הדיירים המרעישים ולאחר אזלת היד של המשטרה משהבנתי שדבר לא הולך להשתנות כאן פרט לנזק נפשי קשה כלפי, הודעתי לבעל הדירה הנוכחי שאני נאלצת לעזוב בגלל המטרד.
    השאלה היא האם ניתן לבקש משופט בתביעה קטנה לקבל פיצוי לכל הפחות על הזנק הממוני שאני נאלצת לספוג עקב התנהגות הדיירים המרעישים? (הובלה, הדברה וכל מה שכרוך בחיפוש ומעבר דירה) . כל מה שיש לי זה צילומי וידאו בזמן הרעש ויש לי מספר צילומים כאלה שלדעתי מספיק להבין במה מדובר, כולל צילום מחוץ לדירתם שממחיש את הרעש שהם אחראים לו ולא דיירים אחרים בבניין כפי שהם טוענים. ידוע לי שכדי להוכיח רעש בלתי סביר עלי להביא חוות דעת מומחה אך זו עולה אלפי שקלים ואני בתקציב דל מאוד שאין באפשרותי לשלם זאת. האם יש סיכוי סביר ששופט יקבל את ההקלטות במקום חוות דעת מומחה במקרה זה?

    תודה,
    הדס

    אשמח להתייעץ עם עו"ד בפרטי אם קיים סיכוי לקבלת פיצוי על הנזק.

    • תביעת בגין רעש
      עו"ד ערן אלזם | 14/08/2018 14:14

      הדס שלום,

      אמליץ לך להפנות שאלתך לפורום תביעות קטנות באתר.

      בברכה,

      ערן אלזם, עו"ד
      מנהל פורום תאונות דרכים

      מגדל ב.ס.ר 3, רח' כנרת 5, בני ברק
      טל': 03-5230007; מייל: elzamlaw@gmail.com

      • תודה רבה לך. אעשה זאת.
        הדס | 15/08/2018 14:55