תביעה להחזר פרמיה

  • תביעה להחזר פרמיה לאחר רכב טוטלוס
    דהאן ישעיהו | 30/07/2018 22:44

    שלום לעוד גיל קראוס
    אז ככה.. בקיצור..חתני היה מעורב בתאונה עם רכב חדש.הרכב שבו נסע היה שייך לאמו..הסתבר לאחר התאונה ..שאמו לא עשתה שום ביטוח לרכב מלבד חובה.
    חברת הביטוח של הנהג השני תבעה את חתני ובקשה את כל סכום עלות הרכב שנהרס טוטלוס.בסך 80000 שח.במשפט יצא חתני אשם.ושילם את כל הסכום לביטוח.
    כרגע..הנהג הנפגע דורש את החזר הפרמייה ששילם בעבור הביטוח של רכבו..
    חתני מוכן לשלם לו..השאלה שלי.. על איזה סעיפים מהפרמייה הוא לא חייב לשלם..הכוונה..האם הוא צריך לשלם בעבור התוספת שלו להיותו נהג צעיר? הוא טוען שמחזירים הכל במיקרה של טוטלוס..וכן על איזה תקופת ביטוח לשלם.התאונה קרתה 4 חודשים לאחר תחילת הביטוח.וכן אלו סעיפים נוספים עלי לבדוק שלא חייבים לשלם לו.
    וכן..הנהג וחתני מנסים להגיע להסכם ללא התערבות משפטית..
    תודה לך על העזרה.
    ישעיהו דהאן באר שבע

    • תביעה להחזר פרמיה
      עו"ד גיל קראוס | 01/08/2018 15:24

      צהריים טובים,

      כמובן שצריך להשיב לו רק את החל היחסי בפרמיה שבגינו נגרם לו נזק. אם התאונה למשל הייתה באמצע שנת הביטוח, אז על הפרמיה שהוא שילם עד מועד התאונה הוא וודאי לא צריך לקבל החזר.

      אני מציע שתבקשו לקבל מהביטוח שלו פירוט מדויק של הפסד הפרמיה שנגרם לו בגין התאונה.

      בנוסף, קיים הפסד נוסף של הנחת היעדר תביעות שעשוי להיגרם לו בשנים הבאות כאשר יבקש לרכוש פוליסת ביטוח חדשה לרכב.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • תודה עוד גילי קראוס
        דהאן ישעיהו | 01/08/2018 20:34

        ואם אפשר עוד קטנה...ידוע שיש תוספת לפרמייה בעבור נהג חדש...האם גם את זה עלינו להחזיר לו במסגרת אובדן פרמייה? תודה לך על התשובה המהירה והמקצועית..ישר כח.

        • החזר פרמיה לאחר תאונה
          עו"ד גיל קראוס | 02/08/2018 15:54

          רק אם זה נזק שנגרם לו ישירות עקב התאונה.

          על פניו ומבלי לקבוע בעניין באופן חד משמעי, יש מקום לטעון כי גם התוספת לפרמיה צריך להחזיר לו כי למעשה זה מה שהוא שילם בפועל ולכן זה חלק מהנזק שנגרם בעקבות הפסדי הפרמיות.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

          שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
          טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

          • תודה רבה לך עו"ד גילי קראוס  לת
            דהאן ישעיהו | 02/08/2018 22:49