פיצוי בגין עגמת נפש ללא נזק רפואי בתאונה

  • עוגמת נפש על אירוע כביש
    קאדי | 31/07/2018 19:11

    במקרה בו רכב נכנס לי לנתיב ובלם בכוונה, האם אפשר לתבוע אזרחית? עוגמת נפש? מה גובה סכום לתביעה?

    תלונה תעבורתית לפי בדיקת מביני עניין לא עתידה להניב פרי מסיבות כאלה ואחרות, לכן בודק אופציה אזרחית.

    • פיצוי בגין עגמת נפש ללא נזק רפואי בתאונה
      עו"ד גיל קראוס | 01/08/2018 15:14

      צהריים טובים,

      כעיקרון לא ניתן לתבוע על עגמת נפש במקרה שבו אין נזק גוף בתאונה.

      יש מקרים חריגים שבהם יכול בית המשפט להביע תרעומת באמצעות פסיקת פיצוי, אבל במקרה המתואר להערכתי הסיכויים נמוכים מאוד.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • מה לגבי נזק נפשי
        קאדי | 02/08/2018 14:56

        בהנחה ויש לי מסמך מפסיכיאטר שהתגלו אצלי בעבר מחשבות אובססיביות ושאני חרדתי.
        בעקבות העובדה שאי אפשר לתבוע ולא לגרום לאותה נהגת לקבל דו"ח, האם אפשר לתבוע נזיקין במקרה בו אני נזקק לסשנים עם פסיכולוג בעקבות אותו מקרה (הולך אליו גם לפני כן זמן מה אבל כעת האירוע בשיאו ולכן עשוי לתפוס את מרבית הטיפול כנושא השיחה), כלומר לשמור את הקבלות של הפגישות איתו ואז לתבוע על זה בנוסף לעוגמת נפש, כאשר אני גם חמוש בחו"ד של פסיכיאטר? בטענה שהמקרה והעובדה שהנהגת לא באה על עונשה, גרמו לי למחשבות אובססיביות בעניין?

        • נזק נפשי בעקבות התנהגות פסולה בכביש
          עו"ד גיל קראוס | 02/08/2018 15:46

          אפשר לנסות ולטעון לנזק נפשי, אבל על פניו בנסיבות המקרה יהיה לא פשוט לשכנע את בית המשפט כי קיים קשר סיבתי בין הדברים.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

          שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
          טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

          • תודה על מענה מהיר והתייחסות
            קאדי | 03/08/2018 09:20

            אני מבין שתביעה כזאת היא תביעה לא רגילה.

            לפי תגובתך נראה שאני צריך עוד ראיות לתבוע בעזרתן.

            1. אבקש מהפסיכולוג שיתן חו"ד שבאמת בחלק מהסשן דננו בעניין האירוע כביש.
            2. אקליט את השיחה עם הפסיכולוג (להקליט בסמוי או בגלוי בהסכמת הפסיכולוג), ואתבע בבימ"ש את החלק היחסי של הסשן\נים שהושקעו בדיון על אירוע הכביש

            האם במצב שכזה יהיה סיכוי טוב לתביעה, והאם אני עלול להסתכן בשלילת הרשיון שלי מסיבה נפשית?

            • במידה ומעוניין
              קאדי | 12/08/2018 22:00

              האירוע לא עוזב אותי.
              במידה ואני מעוניין לתבוע אזרחית בנסיבות נפשיות אלו, לעורך דין שעוסק באילו נושאים עלי לפנות? ניסיתי לחפש "עורך דין לנזיקים" אבל זה רק מוצא לי כאלה העוסקים בתאונות דרכים.