סמכות עניינית של בית משפט שלום לתת צו הריסה

  • האם לשופט בשלום יש סמכות עניינית להוציא צו הריסה?
    רחל | 12/07/2018 11:05

    האם לשופט בהליך אזרחי בתביעה כספית יש סמכות להורות לרשות עירונית להוציא צו הריסה על בנייה שטרם ניתן לה היתר בנייה? והאם יש סמכות לשופט להורות לצד בהליך לאטום קיר בין בנייה חדשה , שאין לה היתר בנייה, לבנייה הישנה המאושרת.בתביעה אזרחית בבית המשפט השלום, בה תבעתי שכנים תשלומי איזון על בנייה על הגג המשותף ללא הסכמתי, טענו הנתבעים כי הרחבתי מרפסת ללא היתר בנייה. השופט התחיל לאיים שיוציא צו לרשות המקומית להרוס את כל הבנייה שלי במרפסת, למרות שהבהרתי כי מדובר בבנייה של 6 שכנים. ואחר כך טען שיורה לבנות קיר בין המטבח לבנייה במרפסת ללא היתר. האם הדברים האלו נתונים בסמכות שופט בתביעה אזרחית בין שכנים? או שהוראות הריסה חייבות להתבצע העתירה מנהלית כשהרשות העירונית צד להליך?

    • סמכות עניינית של בית משפט שלום לתת צו הריסה
      גלעד סער עו"ד - כלכלן | 15/07/2018 18:05

      רחל,

      בית המשפט ייתן סעד שלא התבקש לתת רק במקרים חריגים מאוד ובכפוף לתנאים וספק אם זה המקרה.

      בברכה,

      גלעד סער, עו"ד-כלכלן
      מנהל פורום בתי משפט

      מנחם בגין 12, רמת גן
      טל': 03-5460383 ; מייל: gilad@gsaarlaw.co.il

      • העליון קבע שיש סמכות לשלום לתת צו הריסה 3749/12
        ץ | 15/07/2018 21:59

        • סמכות שלום למתן צו הריסה
          גלעד סער עו"ד - כלכלן | 16/07/2018 11:38

          אתה צודק

          בברכה,

          גלעד סער, עו"ד-כלכלן
          מנהל פורום בתי משפט

          מנחם בגין 12, רמת גן
          טל': 03-5460383 ; מייל: gilad@gsaarlaw.co.il