"פיטורי עו"ד" שנשכר לטובת לקוח על ידי צד ג'

  • פיטורי עורך דין
    מור איטח | 15/07/2018 11:33

    שלום רב,

    ברצוני לשאול שאלה לפני שלושה ימים פיטרתי עורך דין שייצג אותי בתיק נדלן וכרגע הוא מאיים לתבוע אותי אבל אני רוצה לדעת אם יש באפשרותנו לתבוע אשאל מספר שאלות ואשמח לתשובה.

    1. לא אני חתמתי איתו על הסכם טרחה אלא אדם שאין לו קשר לתיק ואני התובע הראשי והוא קיבל כסף כבר, לא יודע אם הכול?

    2.פיטרתי אותו והשופט רשם שיש לו להגיד להודעה עד יום למחרת והוא לא הגיב ושכרתי עורך דין אחר ועשיתי הסכם פשרה.

    3.היה כמה דיונים ובדיון האחרון אני נכנסתי להיות התובע במקום אדם אחר ומיד אחרי המשפט שהיה רציתי להחליפו והחלפתי אותו בעורך דין אחר? רציתי לדעת אם הוא יכול לתבוע אותי אם הוא בכלל לא סגר איתי את הסכם שכר הטרחה אלא עם אדם אחר.

     תודה רבה.

    • "פיטורי עו"ד" שנשכר לטובת לקוח על ידי צד ג'
      עו"ד מייק יורק | 16/07/2018 13:32

      מור שלום

      מדובר במקרה מאוד פרטני. לא ניתן להתייחס כאן ללא הבנת מלוא התמונה.

      יחד עם זאת הבהיר מספר מושגים:

      יחסי עו"ד לקוח מבוססים על התקשרות בהסכם שכ"ט (בכתב או בע"פ), על פגישה עם לקוח וקבלת ייפוי כוח.

      לכאורה, אין בעיה כי צד ג' ישלם את שכה"ט, אולם החשבונית צריכה להערך למקבל השירות, קרי הלקוח.

      לא ברור מפנייתך מה היא עילת סיום הייצוג המשפטי ואת מהות ההחלטה מטעם בית המשפט אשר בגינה על עוה"ד להגיב.

      מכל מקום היות וסביר כי תיקח ייצוג משפטי, ראוי שעורך הדין החדש ילמד הטענות ויפעל בהתאם.

      אני מקווה סייעתי בהבנת הדברים.

      בברכה,

      מייק יורק, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      יגאל אלון 126, תל אביב
      טל': 03-9445065 ; מייל: etika@advocate.cc