חנייה בתחום תחנת אוטובוס

  • קובץ מצורף עמידה חלקית בתחנה אוטובות
    יהודה | 12/07/2018 00:42

    מבלי לשים לב העמדתי את רכבי לשתי דקות, בתחום תחנת אוטובוס ללא מפרץ, כאשר הגלגל האחורי בתחום הסימון של אדום צהוב, ושאר הרכב עומד באפור. כאשר שבתי לרכב, נהג אוטובוס שעבר עצר, צילם את רכבי, תוך שהוא יושב במושב הנהג והאוטובוס שלו מונע במרכז הנתיב.
    א. האם אוכל לטעון שרוב הרכב היה באפור ולא שמתי לב לחלק האחורי שרק הוא היה בתחום התחנה?
    ב. אם אכן ביצעתי עבירה, מה התנאים להמיר אותה באזהרה?
    ג. האם אוכל לטעון שהנהג ביצע עבירה בזה שצילם אותי במצב הנ"ל, ומגיע לו דוח על החזקת טלפון בנסיעה?

    • חנייה בתחום תחנת אוטובוס
      יעקבי | 12/07/2018 07:39

      שלום יהודה,
      א. יש כלל: חלק מהרכב ככולו! במקרה שלך רבע מהרכב בתחום התחנה. אתה יכול לטעון טענתך אך לא תתקבל.
      ב. האם מדובר בדו"ח משטרתי או מפקח? במשטרה - עבירת חניה אין ממירים באזהרה. דו"ח מפקח ניתן להמיר באזהרה.
      ג. אתה יכול להגיש תלונה נגד הנהג אך מה יועיל. כוונתך ברורה והיא לא עץ להיתלות עליו.
      ד. תקנת תעבורה 72 אוסרת במפורש כל עצירה, כל עמידה וכל חניה בתחום תחנת אוטובוס.
      ה. האם חנית נגד כיוון התנועה?

      • עמידה חלקית בתחנה אוטובוס
        יהודה | 12/07/2018 22:41

        א. אמש הנהג צילם. עוד לא קיבלתי דו"ח.
        ב. אופס! חניתי נגד כיוון התנועה...
        ג. מה התכוון המגיב השני שהסימון האדום איננו תקני?

      • חניה במפרץ תחנת אוטןבוס
        עדי | 09/09/2022 09:55

        האם חניה במפרץ אוטובוס אפור- תקין?

    • חכה שתקבל את הדוח ואז תכתוב כאן, נראה לי
      חיים | 12/07/2018 10:10

      שסימון האדום אינו תקני