שאלה לגבי דרישה בהסכם להימנע מתביעות עתידיות

  • שאלה לגבי התנהלות לא תקינה של עו"ד פלילי
    גיא | 11/07/2018 23:02

    שלום,
    שכן תקף את אמי לאורך זמן במס' הזדמנויות, הן מילולית (עבירה של לשון הרע מול אנשים), והן גרם לנזק פיזי לרכבה. אמי תיקנה את הנזק של המכונית ושלחה קבלה לעורך דינו של השכן.
    עורך הדין התנה את החזרת הכסף על התיקון בכך שתחתום על כך שלא יהיו לה שום תביעות עתידיות כנגד השכן.
    האם מדובר בסחיטה והתנהלות לא תקינה מצד העורך דין? הרי השכן חייב על פי חוק להחזיר לה את הכסף על הנזק, בלי שום התניה, והיא לא צריכה לוותר על הזכות לתבוע אותו על כלל האירועים שעברה מולו. אשמח לחוות דעתכם.

    • שאלה לגבי דרישה בהסכם להימנע מתביעות עתידיות
      עו"ד אמיר מורשתי | 12/07/2018 10:29

      גיא שלום רב,
      ראשית הדרישה של עורך הדין שלא יהיו לך שום תביעות עתידיות כנגד השכן לאחר קבלת הכסף עבור התיקון לרכב אינה מגיעה ככלל לכדי עבירה פלילית של סחיטה באיומים ( הגם שייתכנו נסיבות שאף נראה בכך סחיטה באיומים, אך סביר שמדובר בניסוח קלוקל ולא ראוי של דרישה מקובלת המיועדת להגן על הלקוח לפיה לאחר קבלת כספי הפיצוי אתה מתחייב שלא לתבוע בגין הנזקים שנגרמו לרכב עד למועד החתימה) .
      יחד עם זאת, זכותך שלא להסכים לדרישה או לצמצמה כפי שראוי לצמצמה לכך שלא יהיו לך תביעות עתידיות כנגד השכן בקשר לנזקים שנגרמו לרכב עד למועד חתימת ההסכם.
      השאלה האם הנוסח שאתה מציין בשאלה אינו מהווה עבירה אתית היא שאלה שחורגת ממטרות הפורום הזה ואין בתשובתי לעניין אי חלות הדין הפלילי כדי להביע דעתי לעניין הדין המשמעתי החל על עורכי דין אף בגין ניסוחים רשלניים.
      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
      טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il