האם מותר לעו"ד לפרסם תפקיד שכיהן בו בצבא?

  • פרסום תפקיד שעו"ד מילא בעבר
    יניב | 09/07/2018 14:32

    אני מבקש להעלות הסוגיה הבאה: למה התכוון המחוקק בסעיף 3(ב)(18) באמרו: "כל תפקיד שממלא עורך הדין או מילא בעבר, לרבות משרה ציבורית, שירות צבאי ובשירות המדינה בתחום המשפטי, ולמעט תפקיד שהוא ממלא על פי דין, כל עוד הוא מכהן בו, והוא תפקיד שיפוטי או מעין-שיפוטי או חברות בוועדות בחירה לתפקידים שיפוטיים או מעין-שיפוטיים;". האם יכול העו"ד לפרסם דבר שירותו הצבאי עת שימש קצין חינוך או כל תפקיד אחר (לרבות שאינו בתחום השירות הצבאי/שירות המדינה) ושאין לו זיקה לתחום המשפטי?

    • האם מותר לעו"ד לפרסם תפקיד שכיהן בו בצבא?
      עו"ד מייק יורק | 10/07/2018 08:42

      יניב שלום

      כללי הפרסום הוותיקים הינם משנת 2011 (כללי לשכת עורכי הדין (פרסומת), התשס"א – 2001), בחודש מרץ 2018 פורסמו הכללים החדשים (כללי לשכת עורכי הדין (פרסומת) (תיקון) התשע"ז – 2017).

      כללי הפרסום החדשים הינם בגדר בשורה חשובה לציבור עורכי הדין (ערכתי בזמנו מאמר עיתונאי קצר אשר בפורסם ב NEWS1 וגם עוה"ד אדי סוברי ערך מאמר מפורט בעניין).

       סעיף 3(ב)(18) נותר בנוסח זה לזה שבס"ק 3(ג)(4) משכך לא חל כל שינוי בגישת המחוקק וועדות האתיקה.

      כפי לשון הסעיף פרסום תפקיד קודם חייב להיות בתחום המשפטי, משכך תפקיד בשירות צבאי כקצין חינוך אינו נופל בגדר המותר.

      בתקופת כהונתי כפרקליט ועדת האתיקה, נדונו מספר תלונות נגד עורכי דין בסוגיה דומה, בניהן נגד נילון אשר השתמש בדרגתו כסא"ל במי"ל בנייר המכתב באתר. למרות התראות הוועדה הנילון לא הסיר את הפרסום ובשל כך הוגשה נגדו קובלנה משמעתית לבית הדין המשמעתי.

      יחד עם זאת ככל שלתפקיד קודם כל שהוא זיקה לתחום המשפטי אולם כותרתו לא מסגירה השיוך או הזיקה, ניתן לפנות אל ועדת האתיקה בחו"ד מקדימה (פרירולינג) לפי הוראות סעיף 60א. לחוק לשכת עורכי הדין, התשכ"א – 1961 על מנת לבחון לגיטימיות הפרסום (טרם פרסום).

      אני מקווה שסייעתי.

      בברכה,

      מייק יורק, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      סָנֵגוֹר פרטי בדין הַמִּשְׁמַעְתִּי
      (פרקליט ועדת האתיקה המחוזית תל-אביב והמרכז בדימוס)

      יגאל אלון 126, תל אביב
      טל': 03-9445065 ; מייל: etika@advocate.cc