שכר טרחה בהליכים מול קרן הפנסיה

  • תביעה מול חברת הביטוח
    דינה | 26/06/2018 13:35

    שלום רב.אני חולה בטרשת נפוצה כ20 שנים.לפני 5 שנים תבעתי את ביטוח לאומי על אובדן כושר עבודה והם קבעו כי יש לי א.כ.ע 100 אחוז והחלו לשלם לי קצבה עד היום.כשנה לאחר מכן תבעתי את קרן הפנסייה שדחתה את תביעתי בטענה שלא שולמו כל התשלומים לאורך השנים וכי אנני מבוטחת.לקחתי עורך דין לטיפול בכך והגשנו תביעה לקרן הפנסייה שכוללת שכר טרחה לעורך הדין.השלב הראשון בבית המשפט היה שקבעו כי כל התשלומים שולמו ויש רצף ביטוחי ובקשו להחזיר לי אגרה.לאחר מכן הפנו אותי לועדה רפואית והועדה קבעה 100 אחוזי נכות.עורך הדין פנה אליי וביקש שאשלם שכר טרחה.אני בקדתי שיחזור לבית המשפט ויתבע זאת מחברת הביטוח כולל עוגמת נפש וריביות על 4 שנים שלא שלמו לי בגלל טעות שלהם בכספים.עורך הדין מתנגד לתבוע את קרן הפנסייה ודורש ממני תשלום של כ30000 שח ומאיים שיתבע אותי בבית משפט.מה אני עושה במקרה כזה שעורך הדין שלקחתי לא מיצה את הדין מול חבאת הביטוח על העוול שעשתה עימי?תודה רבה.

    • שכר טרחה בהליכים מול קרן הפנסיה
      עו"ד גיל קראוס | 26/06/2018 18:02

      ערב טוב,

      קודם כל צריך לראות את הסכם שכר הטרחה ומה סוכם לגבי ההליכים.
      אם הוא היה אמור לייצג אותך בהליך הראשוני של ההכרה מול הקרן וזה מה שכתוב בהסכם אז לכאורה נראה שאת צריכה לשלם לו את שכר הטרחה הנקוב בהסכם

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il