חישוב פ"פ

  • חישוב פיצויי פיטורין לתקופת מחלה, בהפחתת הבונוסים
    אנונימי | 24/06/2018 17:52

    עד לפני שנה וחצי עבדתי 4 ימים בשבוע לפי שכר שעתי של 30 ש"ח לשעה + בונוסים שונים.
    עקב תאונץ מיקצוע לא עבדתי והייתי על אישורי מחלה (שהסתיימו לאחרונה לאחר שנה שלמה.)
    במהלך תקופת המחלה, הוצע לי תפקיד זמני לחודשיים, במשרה מלאה וביקשו לתת לי לפי 30 ש"ח כפול שעות חודשים. לא הסכמתי עקב פגיעה בתנאים.
    בחישוב ממוצע-שנתי לתקופה שקדמה לכך, השכר השעתי שלי כולל בונוסי מכירה, ובונוס עמידה ביעדים, עמד על 50 ש"ח לשעה בממוצע (בפועל, אני משתכר ומתקיים משכר ממוצע 50 ולא 30)
    רק לאחר דין ודברים ארוכים הוסכם לשלם לי את התפקיד הזמני לפי 50 ש"ח  (השכר אותו אני מרוויח בפועל!) במשרה מלאה.
    הסתיים לו התפקיד הזמני, וחזרתי לאישורי המחלה - ושוב התלוש הראה שוב 30 ש"ח שכר שעתי.
    כעת פוטרתי ואני אמור לקבל פיצויים.
    בברור נאמר לי כי אקבל לפי 12 חודשים האחרונים, שזה לפי 30 ש"ח לשעה ( עפ"י התלושים בזמן ימי המחלה).
    אני רואה לנכון שאני צריך לקבל פיצויים לפי השכר שבו הייתי מרוויח בפועל, 50 ש"ח לשעה , כפיצוי מיטבי, ולא לפי 30 ש"ח שבו קיבלתי על סמך אישורי המחלה (בסיס בלבד ללא בונוסים), כי בפועל אני הרווחתי בממוצע של שנה שלמה לפי 50 ש"ח לשעה = כל עוד עבדתי.

    האם יש לי עילה לכך שמגיע לי פיצויים לפי השכר שהייתי מרוויח בפועל (50 ש"ח) כפי הייתי עובד?? האם במצב כזה כן מחשבים פיצויים עפ"י תוספת הבונוסים והיעדים שהיו בזמן שעובד לא ישב ביית בגין מחלה?
    האם יש משהו שאפשר לעשות שייתן לי את הסכום המירבי???
    : (

    • חישוב פ"פ
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 25/06/2018 15:36

      אני מצטערת אבל מדברייך לא ברור מתי עבדת וככמה השתכרת. ובכל זאת אנסה להשיב באופן כללי ועד כמה שניתן קולע.
      חישוב פיצויים לעובד חודש יאו יומי נעשה ע"פ ממוצע שכר שנתי לא כולל תקופות בהם העובד לא עבד.
      במידה ושהית בתאונת עבודה - לא קיבלת ימי מחלה אלא קצבה או מענק מביטוח לאומי. במידה וכן קיבלת תשלום עבור ימי חלה אז אין הדובר - כך להבנתי בתאונת עבודה.
      לא רשמת מה הוותק הכללי שלך בעבודה - וגם נתון חשוב מאוד זה חסר.
      במידה ועבדת בימי מחלה - אז גם זה לא תקין. רוצה אומר- יש לבדוק את שכרך לכל תקופת עבודה כולל ו/או לא כולל ימי מחלה /תאונת עבודה ולערוך חישוב מדוייק.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

      • עדכון פרטים
        אנונימי | 25/06/2018 16:37

        עבדתי במשך 10 שנים עד עכשיו. עובד שעתי.
         השתכרתי בשנה האחרונה כ7000 ש"ח.
         הייתי בתקופת מחלה = הוצאתי אישורי מחלה ללא עירוב של ביטוח לאומי. זאת לא תאונת עבודה לכן לא ציינתי זאת.
         קיבלתי במשך שנה שלמה ימי מחלה.
         ושוב,
         השכר של בנוי על בסיס + בונוסים לפני שנתיים וחצי עד לפני שנה וחצי,  התחילה השנה האחרונה בה עבדתי  כרגיל. בתקופת השנה הזו, כאשר עוד עבדתי בפועל, 1/2016- 1/2017 השכר שלי בתלוש היה 30 ש"ח.
         אך המשכורת הורכבה מבונוסים שונים באופן חודשי(!!)
        ז"א, שאם אני מחשב את המשכורת שלי בסיס + בונוס אזי לאורך כל השנה 3/2016-3/2017 , הבונוס נתן לי תוספת של עוד 20 ש"ח = סה"כ אני משתכר לפי 50 ש"ח שעתי.

         2/2017 - 5/2018 לא עבדתי והוצאתי אישורי מחלה.

         באותה תקופה הזו, שזה ב12 חודשים האחרונים מהיום, מקום עבודה שלי (אותו מקום עבודה) מצא לי תפקיד שונה שהתאים למגבלה שבגינה הוצאתי אישורי מחלה, כך שלא הוצאתי אישורי מחלה בחודש 4/2017 - 5/2017, ועבדתי בתפקיד אחר, בשכר בדין וכחוק באותו מקום.

        אך כאן, באותו חודש זה, עבדתי בתפקיד שלא מצריך תוספת בונוסים, לכן שילמו לי לפי 50 ש"ח לשעה (כי כפי שהסברתי, זה היה השכר השעתי בסיס+בונוס)

         סיימתי את התפקיד כעבור חודש, ושוב חזרתי להוציא אישורי מחלה. מ 6/2017 ועד 5/2018
        כאן , בימי המחלה התשלום היה בתלוש 30 ש"ח לשעה, ללא בונוסים, כי אני (וכל אחד) לא עומד בייעדים שונים בזמן ימי מחלה,...

         כעת פוטרתי. וחישוב של מקום העבודה לפיצויים הוא לפי שנה אחורה במשכורת.

        אני רואה לנכון שאני צריך לקבל פיצויים לפי השכר שבו הייתי מרוויח בפועל, 50 ש"ח לשעה (בסיס 30 + בונוס 20 ) , כפיצוי מיטבי, ולא לפי 30 ש"ח אשר קיבלתי על סמך אישורי המחלה (בסיס בלבד ללא בונוסים),
         כי בפועל אני הרווחתי בממוצע של שנה שלמה לפי 50 ש"ח לשעה = כל עוד עבדתי.

         האם יש לי עילה לכך שמגיע לי פיצויים לפי השכר שהייתי מרוויח בפועל (50 ש"ח) כפי הייתי עובד??
        האם במצב כזה כן מחשבים פיצויים עפ"י תוספת הבונוסים והיעדים שהיו בזמן שעובד לא ישב ביית בגין מחלה?
        האם יש משהו שאפשר לעשות שייתן לי את הסכום המירבי???