אחריות בעלי כלב לאירוע נשיכה

  • אין לי מושג מה לכתוב ככותרת
    פלוני | 22/06/2018 13:41

    שלום רב
    אני גר במושב ויש לי 2 רועה גרמני. אחותי ואחי חזרו לגור במושב לאחר שחיו בשכירות מספר שנים. היחסים ביני ובינם לא הכי טובים.

    השטח מחולק לחצי באמצעות גדר כדי שהכלבים לא יפריעו להורים שלי מכיוון שהם קצת פחות מתחברים לכלבים, אך למרות זאת הם יכולים להיכנס לשטח המגודר בלי שום בעיה, ביקשתי מאחי ואחותי שיעשו (את אותו הדבר כמו הוריי) היכרות עם הכלבים מכיוון שהם גרים במשק, הכלבים נובחים וככל שאני בנאדם אחראי וגידרתי 2 מטר גובה... עדיין אני חושב שהם צריכים להכיר את הכלבים רק לשם השקט הנפשי שלי ושלהם.
    כל פעם כשהם מתקרבים לגדר הכלבים נובחים עליהם בטירוף כי מבחינת הכלבים הם זרים.
    לעולם אין לי מושג מתי מתחשק להם להתקרב לגדר שקרוב למחסן ומתי לא. אין בכוונתי לאמלל את הכלבים ולקשור אותם על לא עוול בכפם ולפרקי זמן בלתי ידועים.
    לצערי הם מסרבים לגרום לכלב להבין שהם חלק מהמשפחה (משהו שלוקח שלוש שעות במסתכם במספר פעמים שונות) ובנוסף הם אלו שהכלבים נובחים עליהם הכי הרבה. אפילו אורחים קבועים שבאים אלי יושבים אצלי בכיף לאחר שעשו היכרות עם הכלבים.
    אציין שהכלבים מאולפים להגן הם אוהבים לשחק עם האורחים, באים להתלטף והכל בשמחה ובכיף.
    אחי ואחותי ישמחו לקבל נשיכה מהכלב והעיקר שתהיה להם עילת תביעה.
    אני יודע שהאחריות על הכלבים היא שלי, אבל מרגיש לי שהם עושים זאת בכוונה ולא בתום לב ולא יהססו להגיש נגדי תביעה להוציא ממני כסף או להקשות על חיי.
    יש משהו שאוכל לעשות כדי להימנע מהרצון העז שלהם להגיש תביעה על כל שטות שימצאו בנוגע לכלבים? או לכל הפחות במקרה שיצליח איכשהו להשתחרר?
    אציין שאני מאלף אותם בצורה מקצועית בבית ספר לאילוף כלבים כמעט שנתיים. המאלפים טוענים שאם אגרום לכלבים להפסיק לנבוח עליהם הכלבים לא ינבחו יותר על אף פולש (יש לזה תורה שלמה...).
    אשמח לשמוע מה דעתכם

    • אחריות בעלי כלב לאירוע נשיכה
      עו"ד גיל קראוס | 25/06/2018 20:52

      ערב טוב,

      לא רואה צעדי מניעה מסוימים שתוכל לנקוט בהם ושיסירו ממך אחריות. במידה ולא ניתן לטעון שהם מסיגי גבול בשטח במועד נשיכה שתתרחש חס וחלילה, הרי שהאחריות תוטל עליך קרוב לוודאי.
      אולי כדאי לעשות ביטוח שגם אם יקרה נשיכה חברת הביטוח תישא בנזקים.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il