הרעת תנאים

  • הרעת תנאים
    טליה ארז | 22/06/2018 12:36

    שלום,
    אני מועסקת ברשות מקומית כסייעת פדגוגית מזה 7 שנים.
    לפני כשנה יצאתי לחופשת לידה ובהמשך חלת לתקופה כוללת של שנה.
    מעסיקתי הישירה ציינה בפניי עובדות שקריות לגבי התקנים העומדים לשנת הלימודים הקרובה וציינה שעליה להעביר אותי למוסד חינוכי אחר.
    במקביל עודכנה על כך שנמסרה לי כל האינפורמציה הנכונה שניסתה להסתיר ממני.
    בשיחה שהתקיימה בנינו, ניסתה להצדיק את הסתרת המידע ברצון שלא לפגוע בי וכי הסיבה להעברתי היא מכתב תלונה שקיבלה ובקשה מפורשת שלא להחזיר אותי.
    לא היו דברים מעולם, מנהלת המוסד מעולם לא קיבלה מכתב כזה ואף לא תחונה אחת על תפקודי טרם יציאתי לחופשת הלידה.
    ההעברה אותה מבקשת הממונה עליי לבצע גוררת שינוי בשעות העבודה, שלטענתה עד היום נהנתי מפריווילגיה  וכעת לא...
    נושא המכתב שלא היה ולא נברא, פוגע בשמי הטוב ומכפיש אותי אם ובכלל הוא קיים.
    החשש שלי הוא עם תום 60 ימי ההגנה תגרום לי להתפטר וזאת בהחרפת תנאי עבודתי.
    נודע לי שבמקביל לכך שציינה שאין תקנים, השאירה את מחליפתי ועוד 2 עובדות.
    האם נכון לפנות לרשות לממונה עליה ולהציג בפניו את העוול שנעשה לי או לפנות לתביעה משפטית?
    האם בתום 60 הימים במידה ותפחית משעות עבודתי לאחר שבמשך 6 שנים היה זה היקף משרתי בחוזה שנתי ייחשב הדבר כחוקי?
    אשמח לתשובה
    תודה!

    • הרעת תנאים
      עו"ד לילך אקרמן | 24/06/2018 20:16

      שלום רב
      על פניו אכן ההליך לא תקין ולטעמי כדאי כבר כעת להתחיל ולפעול ולפנות לגופים הרלוונטיים. מציעה כי תתעדי כל שיחה בכתב/ הקלטת השיחה.
      ככל ובתום ה60 ימים תיפגע בך ויהיה ניתן להוכיח כי חיכתה לסיום ה60 ימים מדובר בהפרת חוק עבודת נשים

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il