שאלה טובה, אולם היצוגית לא פוגעת בתביעות אחרות!!

  • קובץ מצורף תביעה ייצוגית ותביעות נזקי גוף אחרות
    ארנון | 20/06/2018 21:51

    שלום רב!
    1. הגשתי תביעה נגד חברה "אבן קיסר שדות-ים בע"מ" עוד בשנת 2012. עדיין לא התקבל פס"ד.
    2. בשנת 2014 הוגשה תביעה ייצוגית נגד אותה החברה (ת"צ 40767-04-14 אפרים לב נ' אבן קיסר שדות-ים בע"מ) ע"ס 216 מיליון ש"ח.
    3. ב-01.2018 הצדיים הגיעו לפשרה ע"ס 8.9 מיליון ש"ח. עדיין אין אישור של ביהמ"ש.
    4. בהסכם מצוין : "כל מי שנכלל בין חברי הקבוצה, אולם מבקש שלא להימנות עליהם לעניין הבקשה לאישור התובענה שבכותרת כייצוגית ולעניין הסכם הפשרה, נדרש להודיע על כך בכתב לבית המשפט, עם העתק לב"כ הצדדים , בתוך 45 ימים ממועד פרסום הודעה זו, ולא - הוא ייחשב כמי שנתן את הסכמתו להכללתו בקבוצת התובעים המאושרת ולהתקשרותו להסכם הפשרה, ובכלל זה ייחשב כמי שהתגבש כלפיו אוטומטית ויתור וסילוק ביחס לענייני התביעה.""ענייני התביעה" - כל טענה ו/או עילה ו/או סעד הקשורים לכל נזק מכל מין וסוג שהוא (כולל בין היתר, נזק מסוג פגיעה באוטונומיה של הרצון הפרטי וחשש להגדלת סיכון) הקשור בכל דרך שהיא לעיבוד לוחות אבן קוסר ו/או להימצאות בסבביה שבה ,נעשה עיבוד לוחות אבן קיסר בכל מקום שהוא ולרבות טענות נדבר חשש לחלות במחל , (לרבות, אך לא רק, סיליקוזיס) כתואצה מכך, כן כל צווי העשה שהתבקשו בבקשה לאישור התובענה כייצונית, ולמעט אך ורק דרישה או תביעה אישית לפיצויים בגין נזקי גוף, ובגין טענה לקיומו של ראש נזק של כאב וסבל שאינו כולל רכיב של פגיע באוטנומיה, הכרוך בתביעת נזקי הגוף האישית כאמור."
    5. ההסכם חתום ב-04.01.2018, פורסם ב-27.05.2018.לפיכך ישנן שתי השאלות ברשותך:
    1. אם לא ידעתי שפורסם הסכם זה - האם דבר זה היה יכול לגרום לסילוק תביעתי שהוגשה בשנת 2012 וכעת בהליך המשפטי, באופן אוטומטי?
    2. מה קורה לפועלים שעדיין לא חולים בסיליקוזיס ושיאובחנו בעוד מספר השנים? הם יגלו פתאום שאיבדו את זכות להגיש תביעה?
    תודה רבה.

    • שאלה טובה, אולם היצוגית לא פוגעת בתביעות אחרות!!
      עו"ד עובדיה כהן-מהייצוגית | 21/06/2018 14:23

      שלום רב,

      שמי עובדיה, ואני העו"ד שמייצג בתביעה היצוגית הזו (וגם בתביעות פרטניות) נגד אבן קיסר ואני שמח על שאלתך וזו הזדמנות טובה אולי להבהיר כמה דברים:

      1. כל מי שרוצה לפרוש מהקבוצה של היצוגית עדיין יכול לפרוש מהקבוצה - בקלי קלות, פשוט שולחים פקס לביהמ"ש המחוזי בלוד וזהו.
      2. כל תביעת נזקי גוף - היינו על מחלת הסיליקוזיס עצמה, או על מחלות אחרות, בין אם זו תביעה שכבר הוגשה ובין אם זו תביעה שעוד לא הוגשה, מחלה שקיימת או מחלה שעדיין לא התפרצה חס ושלום - אפשר להגיש והתביעה היצוגית לא מפריעה ולא גורעת ממנה במאום. כל זה זה נזקי גוף והתביעה היצוגית לא יוצרת מעשה בית דין על נזקי גוף.
      3. מדגיש שוב וזה כתוב במפורש בהסכם שהוגש לביהמ"ש וכמו שצוטט בשאלה - תביעת נזקי גוף אפשר ויהיה אפשר להגיש בלי קשר לתביעה היצוגית והתביעה היצוגית לא גורעת מתביעת נזקי הגוף.
      4. התביעה היצוגית גם לא מונעת תביעה של כאב וסבל שנובעים מנזקי הגוף.
      5. מה שהתביעה היצוגית כן מונעת ומי שלא תבע לבד וגם לא פרש מהקבוצה לא יוכל לתבוע - זה תביעה של בעצם מי שלא חלה בכלל ולא נגרם לו נזק גוף והוא ירצה לתבוע (ואף אחד לא עושה את זה) רק על זה שלא גילו לו את הסיכון המוגבר באבק שנוצר מחיתוך אבן קיסר. היינו בגין טענת פגיעה באוטונומיה בגלל שלא ידע על האבק המזיק או הסופר-מזיק שנוצר מחיתוך האבן, אבל שבפועל לא קרה לו נזק גוף, והוא תובע רק על זה שלא גילו לא. את זה כבר אי אפשר יהיה לתבוע לבד אם ההסכם יאושר כי את זה התביעה היצוגית כבר תובעת וסוגרת עבור כולם.
      6. אפשר לומר בצורה קצת גסה, שהתביעה היצוגית לא מונעת שום תביעה של מי שחלה, או מי שחלילה יחלה בעתיד. הפשרה היצוגית היא בעצם בשם מי שלא חלה בכלל. בגין פגיעה באוטונומיה, בשם מי שלא חלה, מי שלא נגרם לו נזק גוף, אבל בגלל עצם העובדה שלא גילו לו את תוספת הסיכון שכרוכה בחיתוך אבן קיסר, על זה מגיע לו פיצוי עקרוני.
      7. שימו לב בשולי הדברים שמי שהייתה לו בעיה של התיישנות, התביעה היצוגית יכולה לעזור לו בנסיבות מסוימות להתגבר על טענת התיישנות. זה מורכב מדי לכתוב פה. אשמח להסביר למי שצריך.

      בכלל - אשמח להסביר לכל מי שצריך או רוצה, כל מה שהוא רוצה.

      נ.ב. בעודי כותב את התשובה חשבתי על זה שזה קצת מוזר שמי שיש לו עורך דין והגיש כבר תביעה שלמה יקבל עצות באינטרנט במקום מעורך הדין שלו, אבל זה טוב שהשאלה עלתה וזו הזדמנות להסביר את הדברים. ובכל זאת אני מציע לשואל השאלה לפחות לדבר על זה גם עם עורך הדין שלו. זה הכי טוב. לא להסתפק בתכתובות באתר. אם צריך להבהיר עוד משהו שלח אותו גם לדבר איתי ואני אסביר לו הכל.

      בכבוד רב ובברכה,
      עובדיה כהן, עו"ד.

      • תודה רבה על תשובתך
        ארנון | 21/06/2018 18:52

        שלום רב!
        תודה רבה על תשובתך המפורטת. עו"ד שלי הינו מאוד מקצועי והתיק שלי כל-כך גדול, כולל תיק של רשלנות רפואית בנוסף לנזקי גוף, שפשוט חבל לגנוב ממנו זמן יקר על השאלות הלא קשורות ישירות לתביעתי.
        תודה שוב.