הלכה משפטית מול תקנון קרן הפנסיה

  • מה חזק יותר הלכה משפטית או האמור בחוזר פנסיה
    אלמוניות | 18/06/2018 20:00

    כאשר לגבי סוגיה מסוימת קיימת  הלכה משפטית של בית הדין הארצי לעבודה, אלא שהלכה זו עומדת בניגוד מסויים / בסתירה מסוימת לקבוע בחוזר מסויים של המפקח על הביטוח.

    מה במקרה כזה חזק יותר?
    לפי מה קרן הפנסיה אמורה לפעול לפי חוזר המפקח ?
    או לפי ההלכה המשפטית?

    ובמילים אחרות האם הוראות חוזרי המפקח יכולים לסתור הלכה משפטית חד משמעית של בית הדין לעבודה?

    תודה רבה

    • הלכה משפטית מול תקנון קרן הפנסיה
      עו"ד גיל קראוס | 21/06/2018 15:12

      צהריים טובים,

      תלוי מאוד במה מדובר. בעיקרון להלכה משפטית יש משקל גדול יותר אבל זה תלוי מקרה והוראה ולא ניתן להשיב על כך באופן גורף.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il