תביעת לשון הרע על ידי מורשע בפלילים

  • עבריין מורשע שתובע בגין פגיעה בשמו הטוב
    y521 | 16/06/2018 03:15

    התובע הורשע בסעיף :קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות.
    יש לציין שפרסתי את אותו תובע בקריקטורה שהוא מאחורי הסורגים ורשמתי על התמונה  : סופו של גנב לעמוד מאחורי הסורגים .
    הפרסום של הקריקטורה היה  לפני ההרשעה ותוך כדי ההליך המשפטי כנגדו שלבסוף הורשע בו ונשלח לכלא .

    עבירות מרמה הן נגזרת של עבירת גניבה . עבירות מרמה, לעומת זאת, הן אומנם מעשה גניבה אסור וחמור, אך נעשות בדרך הרבה יותר מתוחכמת וקשה לגלות ולהתחקות אחריה.

    לשאלתי :
     ההגנות שיש בחוק איסור לשון הרע ,לדוגמה : אמת דיברתי יכולה לדחות על הסף ולזכות את הנתבע  בהליך שכזה ?
    על פי הנתונים שמסרתי,  כיצד תיק שכזה לערכתך  יסתיים בבית המשפט שלמעשה אין לתובע  שם טוב ולמעשה הוא אכן גנב מתוחכם על פי ההגדרה של סעיף האישום שבו הורשע ?
    תודה , ממתין לתשובתכם .

    • תביעת לשון הרע על ידי מורשע בפלילים
      עו"ד לירן ינקוביץ | 17/06/2018 18:47

      שלום רב,

      תחילה אבהיר כי עבירת קבלת דבר במרמה ועבירת הגניבה הן עבירות שונות ונפרדות זו מזו והייתי ממליץ לך להבא לפנות לייעוץ משפטי בעניין (תוכל גם להסתייע בפורום הפלילי באתר).

      באשר לשאלותיך;

      1.  מדבריך עולה כי התמונה פורסמה טרם הרשעתו בפועל של אדם. לפיכך רובץ עליך נטל הוכחה מוגבר יחסית (נוכח הייחוס הפלילי שבפרסום) להוכיח את אמיתות הפרסום והצדקתו, טרם הרשעת אדם.

      2. ככל ויימצא הפרסום עונה לגדרי עוולת/עבירת לשון הרע, תוכל לטעון להגנות ו/או הקלות שישמשו לטובתך.

      3.  באשר להגנת "אמת דיברתי", אמנם לא הייתי ממהר להסיק כי זו תביא בהכרח לדחיית התביעה על הסף (שכן מדובר בטענת הגנה) אך היא עשויה לשמש לך הגנה טובה, בכפוף לתמיכתה  בראיות מוצקות והוכחת עניין ציבורי בפרסום.

      4. תוכל גם להסתמך על הממצאים העובדתיים שנקבעו במשפט הפלילי כנגד אותו מורשע וככל ומדובר באותו פרסום לשון הרע כדי להקנות לך הגנה בהליך האזרחי הנוכחי.

      5. בסופו של יום, קבלת/דחיית התביעה ופסיקת פיצויים, נתון לשיקול דעת בימ"ש, הכל עפ"י הראיות, הטענות והשיקולים שיונחו בפניו.

      בהצלחה!

      בברכה,

      לירן ינקוביץ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דבורנית 8ב, נס ציונה
      טל': 054-6917337 ; מייל: liranya1@gmail.com