עקיפה מימין

  • קובץ מצורף עקיפה מימין
    אלי | 14/06/2018 17:05

    קיבלתי דוח על 250 ש"ח ו-4 נקודות על עקיפה מימין. תיכלס, לא נורא, אבל נראה לי שלא בצדק. לכן רציתי להתיעץ: נסעתי בכביש מס. 1 לכיוון ירושלים בנתיב ימני באותה מהירות כמו שאר רכבים מסביבי. מנתיב השתלבות של מחלף אבו גוש נכנס ממש מולי רכב שנסע באיטיות. לא רציתי לבלום בחוזקה כי הייתי עם אישה וילד ברכב וזה היה מבהיל אותם, וזה גם מסוכן בלי שום קשר, נתיב מצד שמאל לא היה פנוי, אז פשוט נכנסתי לנתיב שממנו יצא הרכב האיטי ועקפתי אותו מימין באותו נתיב ואז חזרתי לנתיב שבו נסעתי לפני זה. יש לציין שנתיב השתלבות שממנו יצא הרכב האיטי ממשיך אחר כך מספר קילומטרים לאורך כביש 1 ואז מתפצל שוב בכניסה למבשרת, בקטע הזה הוא נראה כמו כל נתיב אחר, אבל מופרד ע"י קו מקווקו עבה לעומת קו מקווקו רגיל של שאר הנתיבים. לאחר מכן עצר אותי שוטר בניידת סמויה ונתן לי דוח על עקיפה מימין כשבדוח הוא תיאר את מה שכתבתי מעלה, רק לא ציין שרכב התפרץ לנתיב ממש לפניי, כי הוא נסע מאחור ולא היה מסוגל לראות את המרחק בו הרכב הזה הופיע לפניי. הוא גם במקום ניסה להמיר לי את הדוח באזהרה, כי עבירה אחרונה שלי הייתה אני כבר לא זוכר מתי, אבל זה לא הלך לו והוא המליץ לי לנסות לעשות את זה בהמשך. ניסיתי לעשות את זה, אבל קיבלתי קיבלתי תשובה שלילית בלי הסבר של ממש למה - משהו כללי שזה לא זכות ובכלל לשיקול דעתו של התובע שכנראה באותו יום היה במצב רוח לא משהו. לכן חשבתי לבקש להשפט וזה ממספר סיבות:
    1. האם עקיפה מימין על מנת למנוע מצב מסוכן בכביש של בלימה פתאומית חזקה שנוצר לא באשמתי זאת עדיין עבירה?
    2. למיטב ידיעתי מותר לעבור מכוניות אחרות מימין בכביש רב נתיבי כאשר יש עומס ונוסעים באותה מהירות פחות או יותר עם שאר התנועה - אני נסעתי כמו כולם, הוא זה שנסע לאט, נתיב שמנו הוא יצא המשיך אחר כך קילומטרים כחלק מהכביש ורק הופרד בקו הפרדה עבה. האם זאת עבירה בכלל?
    3. התשובה שקיבלתי לבקשתי להמיר את הקנס באזהרה פשוט מעצבנת - נעניתי כי המרה באזהרה אינה זכות מוקנית גם לא למי שעומד בקריטריוני הסף הנקבעים מעת לעת באגף התנועה, ונתונה לשיקול דעתו של התובע על פי מכלול נסיבות. כלומר באותם תנאים יש אנשים שמקבלים אזהרה ויש כאלה שלא, מה שיוצר ענישה לא שיוויונית.

    מה נראה לכם, יש לי פה קייס או שפשוט עדיף לוותר ולשלם. 250 ש"ח לא ממש מזיזים לי ו-4 נקודות בטח יימחקו עד לעבירה הבאה שלי אם תהיה בכלל (אני ממש לא עבריין תנועה). פשוט המקרה הנ"ל נראה לי ממש לא הוגן. מצאתי באינטרנט תמונה של מקום שבו קרה המקרה - אני נסעתי בנתיב שממנו נעשתה התמונה, הרכב התפרץ מנתיב ימני ביותר, עקפתי אותו גם בימני ביותר וחזרתי לנתיב שממנו נעשתה התמונה

    • עקיפה מימין
      יעקבי | 15/06/2018 06:46

      שלום אלי,
      יתכן ויש אמת בדבריך ויתכן שזו גרסה כבושה.
      בהעדר יכולת להוכיח אתה בבעיה.
      זו אחת הסיבות שמומלץ להתקין מצלמת רכב. הצילום היה לך לעזר רב.

      • תודה על התגובה, יעקב
        אלי | 15/06/2018 08:02

        יעקב, תודה על התגובה. אני מבין שגרסה כבושה היא כזאת שממציאים אותה בהמשך, נכון? אבל אם היא כתובה בדו"ח גם בסעיף של תגובה שלי וגם בסעיף תיאור אירוע שכתב השוטר (רק שהוא כתב שהרכב הנ"ל נכנס לפניי ולא ממש התפרץ לנתיב נסיעתי, כי השוטר נסע מאחורה ולא היה מסוגל לראות את המרחק שבו זה קרה) - גם אז זה נחשב לגרסה כבושה?
        סליחה על כל השאלות, אני פשוט ממש לא מבין בזה...

        • עקיפה מימין
          יעקבי | 15/06/2018 12:03

          שוב שלום אלי,
          מדובר בהתרשמות של השוטר מול הגירסה שלך.
          העדר החפיפה ביניהן מצריך הכרעה.
          התוכל, לדעתך, לשכנע את בית המשפט? האם כל הטירחה (שניכפתה עליך) שווה את המחיר?
          לדאבונך אין ממירים עבירה כזו באזהרה.

          • הבנתי, תודה!  לת
            אלי | 15/06/2018 13:22