הוצאות שוטפות - ומה גובר על מה

  • שאלה לגבי דמי וועד בית וביטוח החלים על השוכר
    הדס | 13/06/2018 17:42

    שלום רב,

    שאלותי מתייחסות לאמור בסעיף 25ט. של חוק השכירות והשאילה.

    לפי סעיף 25ט.(א) השוכר ישא ב"תשלומים לצורך אחזקה שוטפת המשולמים לנציגות הבית המשותף...לניהול ואחזקה שוטפת של הבית המשותף". שאלותיי בנוגע לכך הן:
    1. למה הכוונה ב"אחזקה שוטפת"? האם תיקון נזילה בבניין או צביעת קירות הבניין מבפנים למשל נכללים באחזקה שוטפת? איך אפשר לקבל פרטים על מה זה באמת כולל?
    2. בהסכם השכירות כתוב כי "השוכר יישא על חשבונו בכל התשלומים והחיובים שיווצרו בתקופת השכירות בגין וועד בית ו/או חלקו היחסי בניקיון הרכוש המשותף לדיירי הבית". האם משתמע מכך כי השוכר חייב לשלם עבור כל סוג של דרישה מוועד הבית, כולל שיפוץ או תיקונים כמו נזילות וצביעה או החלפת תיבות דואר?
    3. אם התשובה לשאלה 2 חיובית ואין מדובר רק בתשלומים עבור שימוש שוטף, סעיף זה סותר את הנאמר בחוק. במקרה כזה האם החוק גובר על הסעיף בהסכם השכירות ומבטלו או שהסכם השכירות גובר על הקבוע בחוק?

    שאלה נוספת - בסעיף 25ט.(ב)(2) נאמר כי השוכר לא יישא במישרין בתשלומים של דמי ביטוח מבנה. בפועל יש משכירים שמחייבים לשלם זאת בהסכם השכירות. גם כאן, האם החוק גובר על סעיף כזה בהסכם השכירות ומבטלו? נוסף על כך קיימת בעיה בנושא השיבוב כלפי השוכר במקרים שהמשכיר בכל זאת משלם את דמי הביטוח כי חברות הביטוח פונות לשוכר בתביעות שיבוב כך שגם אם קבוע בחוק שהשוכר לא ישלם זאת, השוכר נאלץ בסופו של דבר לבטח גם את המבנה כדי להמנע מתביעות שיבוב מחברות הביטוח. האם יש דרך להתגונן במקרים כאלה מלבד רכישת ביטוח מבנה על ידי השוכר?

    • הוצאות שוטפות - ומה גובר על מה
      ץ | 15/06/2018 02:11

      הוצאות שוטפות הן כאלה שמשולמות מידי חודש בחודשו, כגון, חשמל, מים, גז
      מכאן מובן שהוצאות חד-פעמיות אינן "שוטפות"
      אם יש סתירה בין סעיף 25ט לעומת חוזה השכירות, הרי שסעיף ט' גובר, וזאת על סמך הקבוע בסעיף 25יד(2) לחוק השכירות, שמדגיש - כי סעיף 25ט הנ"ל (יחד עם עוד סעיפים) הוא קוגנטי - משמע - לא ניתן להתנות עליו בחוזה השכירות.