עובד שכונה "פישי" בחוות דעת- האם מהווה לשון הרע?.

  • מראיין רשם דברים פוגעניים בחוות דעת - האם יש עילה?
    רונאל | 09/06/2018 15:04

    לאחר ראיון עבודה גיליתי שבחוות דעת של המראיין הוא רשם שלמרות שיש לי את הכישורים המקצועיים יש בי משהו ״פישי״
    (fishy)

    בדרך כלל הכוונה למשהו ״מוזר״ / ״מסריח״

    האם זה נחשב לשון הרע?

    • עובד שכונה "פישי" בחוות דעת- האם מהווה לשון הרע?.
      עו"ד לירן ינקוביץ | 11/06/2018 13:02

      רונאל שלום,

      מדובר בחוות דעת שניתנה במסגרת ריאיון עבודה כך שבמבחן אובייקטיבי, הוא המבחן הקובע בדין, סביר כי איש לא ייחס לך ולשמך פגיעה כלשהי ובמקום בו לא הועסקת מלכתחילה.

      מעבר לכך, הביטוי "פישי", נוכח תוכנו וטיבו, הגם ועלול להצטייר בעיניך כפוגעני, והעובדה שנאמר בגדרי חוות דעת מקצועית פנימית, עשוי לחסות תחת הגנת תום הלב הקבועה בחוק, כחלק מהבעת דעה מקצועית וקיום מנגנון בריא להערכת עובדים פוטנציאליים.

      לחילופין עשוי הביטוי להתפרש כעניין של מה בכך (זוטות) שאינו מקים עילת תביעה.

       גם מדבריך שלך נלמד שכישוריך המקצועיים באו לידי ביטוי בגוף חוות הדעת, באופן המחזק את האובייקטיביות שבחוות הדעת ושולל כל כוונה לפגוע בך.

      מקווה שהייתי לך לעזר. מאחל לך הצלחה במציאת מקום עבודה, ככל וטרם מצאת!

      בברכה,

      לירן ינקוביץ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דבורנית 8ב, נס ציונה
      טל': 054-6917337 ; מייל: liranya1@gmail.com

      • הבהרה
        רונאל | 11/06/2018 21:36

        תודה על התגובה לירן

        אני רוצה להבהיר שמדובר במראיין טכני שהיה אמור לבדוק את הכישורים המקצועיים שלי. כאשר שאלתי את מי שניהל את תהליך הגיוס האם אותו מראיין אמור להעיר הערות כאלו נאמר לי שאותו מראיין אינו מוסמך לכך.

        • מענה להבהרה
          עו"ד לירן ינקוביץ | 12/06/2018 16:02

          רונאל שלום,
          הואיל וחוות הדעת איננה מונחת בפניי, אין לי אלא לסמוך על דבריך.
          המקרה, כפי שתואר, אינו מהווה מאורע של לשון הרע, כמשמעו בחוק.
          ממליץ לפנות בייעוץ משלים לצורך לימוד ועיון בחוות הדעת, גופה, על מנת ללמוד את תוכן הביטוי המדויק ונסיבותיו.

          בהצלחה!

          בברכה,

          לירן ינקוביץ, עו"ד
          מנהל פורום לשון הרע

          דבורנית 8ב, נס ציונה
          טל': 054-6917337 ; מייל: liranya1@gmail.com