הטרדה

  • תלונה לגבי הטרדה
    דנה | 10/06/2018 03:53

    שלום רב,
    אני תושבת חו"ל ומאז פברואר 2016 אני סובלת מהטרדות מצד אמא של הגבר שאני מתכתבת אתו : היא מכתיבה לו את תוכן ההודעות שהוא שולח לי( הודעות תוקפניות עם כינויי גנאי והכחשה של המעשה), היא כתבה לעצמה מכתב אנונימי מכתובת פיקטיבית כדי לזייף פניה שלי אליה, ההודעות שאני שולחת לבן שלה מגיעות אליה כי הוא מעביר לה אותן והיא משתמשת בהן כחומר לפרסום פוסטים באתר שלה (עם המלים שלי, לעתים ציטוט משפטים), ואני רוצה להתלונן עליה במשטרה על הטרדה. אולי תוכלו לעזור לי עם השאלות איך אני מתלוננת עליה מחו"ל ( באיזו דרך לפנות למשטרה בישראל)? האם זה אפשרי בכלל לחקור את ההטרדה הזו כשאני בחו"ל והיא בארץ? האם זו הטרדה שמשטרת ישראל יכולה לחקור? בתודה.

    • הטרדה

      לדנה שלום,

      מאוד קשה להבין מפנייתך את המצב העובדתי. אני מבין שאת מתכתבת עם גבר כלשהו בעניין שלגביו יש לך תלונה כלשהי כלפי אותו גבר. אני גם מבין שאותו גבר משתף את אמו בתכתובת ביניכם. לא גרור לי כיצד את יודעת שהאם היא זו שמכתיבה לבן את תוכן ההודעות שהוא שולח לך, וכיצד את יודעת שהיא זו ש"זייפה" פנייה פיקטיבית. בכל אופן, בתיאור העובדות שלך אני לא מוצא עבירה פלילית. אם בכל זאת את מעוניינת להגיש תלונה, עליך להגיע לתחנת משטרה בישראל לשם כך. את כמובן יכולה גם להגיש תלונה במקום מגוריך, וככל שהמשטרה המקומית תמצא לנכון היא יכולה לפנות למשטרת ישראל.

      בברכה,

      גדעון קוסטא, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      בית סילבר קומה 5,
      רחוב אבא הלל 7, רמת גן
      טל': 052-4802244 ; מייל: costagidi@gmail.com

      • תודה על המענה על השאלות שלי
        דנה | 10/06/2018 12:50

        אני טוענת שבשלב הזה ההודעות ששולח לי הגבר הזה הן נסיונות של אמא שלו ליצור אתי קשר ולהשפיע עלי, למרות שהודעתי לשניהם בפירוש שאני לא מעוניינת בקשר ישיר או עקיף עם האם ושכל נסיון יצירת קשר אתי על ידה, גם באמצעות מישהו אחר הוא בעיני הטרדה. גיליתי על המעורבות שלה כשהבן שלה כתב לי שאני פניתי לאמא שלו וכתבתי לה מכתב אנונימי. במכתב היו דברים שכתבתי בהודעות ששלחתי לו אבל סגנון הכתיבה הוא סגנון הכתיבה של האם. הסתבר שזו לא פעם שהיא כותבת מכתב אנונימי כזה  ואני טוענת שהיא כתבה אותו לעצמה. במכתב עצמו היה כתוב שאני כביכול עוקבת אחרי הפוסטים שהיא כותבת ושאני כביכול לא מבינה איך היא יכולה לעזור לאנשים אחרים ולא מחנכת את ה"הבן המתעלל שלה". אחרי שראיתי עותק של המכתב שהוא העביר לי נכנסתי לקרוא את הפוסטים , ומאז מדי יום במשך שנתיים היא מעדכנת פוסטים שמתכתבים עם ההודעות ששלחתי לו. ההתכתבות שלנו נסובה רק סביב הטענה שאמא שלו מעורבת וזה נגרר לשיח תוקפני בינינו. היות וזה הוזכר במכתב שהפוסטים האלה קיימים וכך הגעתי אליהם, אני טוענת שהיא רצתה שאני אראה אותם ושהיא משתמשת בהם להטריד אותי. המטרה שלי היא למנוע מהאשה הזו גישה אלי באמצעות פניה לרשויות. בהתחלה זה נראה לי מגוחך, אחרי שנתיים יש לזה השפעה של ממש על הנפש שלי ועל התפקוד היומיומי שלי. שניהם מכחישים שזה קורה. הדרך שהשתמשתי בה עד עכשיו כדי להפסיק הייתה לכתוב לבן ואז זה היה מפסיק ליום או יומיים או לכמה שעות עד הפעם הבאה שעודכנו פוסטים שלה. אני מרגישה מאוימת על ידי האם והתלונה שלי היא לגביה. לא לגבי הבן. אני מקווה שהייתי ברורה יותר הפעם עם העובדות. ובכל אופן, תודה על המענה על השאלות שלי באשר לאיך להגיש תלונה.

        • תלונה נגד האם

          אני ממליץ לחפש את הפתרון מחוץ לתחומי המשפט הפלילי. הדבר הטוב ביותר שאת יכולה לעשות הוא להפסיק לקרוא את הפוסטים שלה.

          את לא יכולה למנוע ממנה לפרסם פוסטים במרחב הציבורי.

          בברכה,

          גדעון קוסטא, עו"ד
          מנהל פורום פלילי

          בית סילבר קומה 5,
          רחוב אבא הלל 7, רמת גן
          טל': 052-4802244 ; מייל: costagidi@gmail.com