סחיטה באיומים

  • מה ההוכחה שנדרשת במקרה כזה
    ניביתי | 07/06/2018 13:54

    אני נמצאת כבר מספר חודשים רב, תחת סחיטה ואיומים של שכן בבנין המגורים, אני אמא חד הורית, הוא כלל לא גר בבנין אך הוא בעל דירה. כל פעם הוא ממציא חוב כביכול שהוא הוציא במזומן, ומאיים עלי לשלם לו. כל פעם מחדש. יש ועד אבל לא רשמי ללא כסף לפעולות בבנין. אני לא חייבת לו כסף לא הסכמתי לשלם לו הוא ביצע עבודות שהוא יזם שאינן מקרה חיוני חרום. כדי לאתגר אותו ושירד ממני ביקשתי בכל מקרה לראות קבלה גם אין לו. הוא החליט להציב כרגע מנוע של מכשיר לא ידוע שנדלק ונכבה בקיר הגובל בדירתי כדי להטריד אותי, ולגרום לי לשלם לו כספים. שאלתי האם בתביעה על סחיטה ואיומים, מספיקה הוכחה של הדרישה הכספית, או שצריך להראות מניע אם פעולה, חשבתי לפנות אליו בקשר למטרד שהוא כפי שאני משערת ידרוש כסף וכך יוכח העניין. זה מספיק להגשת תביעה לתלונה למשטרה, או שמספיק גם פניה ללא הוכחה. אין ביני לבינו דבר לא הסכם לא התחיבות. הוא ראה שזה לא הולך באיומים אז עבר להטרדה טכנית. אני מנסה למצוא דרך יעילה לסיים בבת אחת את הבעיה. אשמח לעצה מלומדת.

    • סחיטה באיומים
      עו"ד אמיר מורשתי | 07/06/2018 19:38

      פונה יקרה, צר לי מאוד לקרוא על המסכת הייסורים שאת עוברת מזה אותו בעל דירה.
      בהחלט את יכולה לפנות אל בעל הדירה בבקשה לסלק את המפגע ולהקליט את השיחה ביניכם בכדי להוכיח כי הוא מנסה לסחוט אותך באיומים ככל שאכן זהו המצב.
      כדאי גם לברר עם בעל מקצוע מה טיב המנוע שהוצב בשטח המשותף. סעיף 428 לחוק העונשין המגדיר סחיטה באיומים נוסחו: " . המאיים על אדם בכתב, בעל פה או בהתנהגות, בפגיעה שלא כדין בגופו או בגוף אדם אחר, בחירותם, ברכושם, בפרנסתם, בשמם הטוב או בצנעת הפרט שלהם, או מאיים על אדם לפרסם או להימנע מפרסם דבר הנוגע לו או לאדם אחר, או מטיל אימה על אדם בדרך אחרת, הכל כדי להניע את האדם לעשות מעשה או להימנע ממעשה שהוא רשאי לעשותו, דינו - מאסר שבע שנים; נעשו המעשה או המחדל מפני איום או הטלת אימה כאמור או במהלכם, דינו - מאסר תשע שנים."
      ככל שהוא ישמע דורש ממך כסף למשל כתנאי לסילוק המטרד הרי שהמקרה בהחלט יכול להיחשב כסחיטה באיומים.
      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
      טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il