פרסום פרטים על ידי טריבול משפטי

  • תביעה כנגד בית דין משמעתי
    אלי | 29/05/2018 16:57

    האם ניתן להגיש תביעה בגין פגיעה בפרטיות כנגד בית דין משמעתי שהתנהל ברשלנות ופרסם לציבור פרטים אישיים מתוך דיון משמעתי חסוי ופגע בפרטיות?

    • פרסום פרטים על ידי טריבול משפטי
      עו"ד לירן ינקוביץ | 30/05/2018 16:08

      שלום רב,

      למקרא שאלתך, עולה כי חסרים פרטים להבנת טיב ותוכן הפרסום המתואר.
      מכל מקום וככלל אציין כי פרסום על ידי טריבונל ו/או גורם משפטי (שופט, בורר, בית דין וכו'), ובכלל זאת כתבי טענות, תצהירי, פרוטוקולים, מסמכים המוגשים לבית המשפט בין בעלי הדין וחליפיהם (ואף בטרם הגשתם) הינו פרסום מותר החוסה תחת הגנות חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965 (ר' ס' 13(5) לחוק) החולשת גם על דיני הפרטיות (ר' ס' 18(1) לחוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981).

       מדובר בהגנה מוחלטת. הנטל להוכחתה (נטל מוגבר) מוטל על הנתבע. זאת על מנת לאפשר קיום דיון משפטי בחופשיות מירבית ולבירור האמת.
      בברכה,

      לירן ינקוביץ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דבורנית 8ב, נס ציונה
      טל': 054-6917337 ; מייל: liranya1@gmail.com

      • הבהרה
        אלי | 30/05/2018 18:26

        בשאלתי התכוונתי למקרה שבית דין משמעתי  ניהל  דיון בדלתיים סגורות והטיל חיסיון על הפרוטוקול ובכל זאת בגלל רשלנות של בית הדין הפרוטוקול פורסם לציבור. האם במקרה כזה ניתן לתבוע את בית הדין?

        תודה.

        • פרסום פרוטוקול חסוי-האם ניתן לתבוע את בית הדין?
          עו"ד לירן ינקוביץ | 31/05/2018 18:43

          אלי שלום,

          צו חיסיון שיפוטי מהלך דיון אינו מחייב בהכרח את היעדר פרסום פסק הדין, בין היתר בשל עקרון פומביות הדיון כעקרון על במשפט הישראלי.

          בהקשר זה, יש לבחון האם עילת החיסיון נותרה בעינה עם סיום ההליך המשפטי. מובן כי ניתן להעביר העתק פרוטוקול לגופי המדינה  (כדוגמת הוצאה לפועל, ביטוח לאומי, רשויות החוק וכיוצ"ב) לצרכי אכיפתו או מימוש הליכי גבייה מכוחו (החלטות, פסקי ביניים או פסק דין חלוט (סופי)).

          לא הייתי נמהר להסיק עילת תביעה כנגד גוף שיפוטי ויש לבחון המקרה לגופו.

          בברכה,
          לירן ינקוביץ, עו"ד
          מנהל פורום לשון הרע

          דבורנית 8ב, נס ציונה
          טל': 054-6917337 ; מייל: liranya1@gmail.com