חוסר נאמנות ללקוח

  • הסכמה חסרת אחריות לייצוג
    כפיר | 13/05/2018 12:33

    האם עו"ד שהסכים לייצג לקוחה במדינה אירופאית - בעוד שהוא ידע שהוא לא יוכל לייצג אותה אלא באמצעות עו"ד מאותה מדינה שעמה הוא ניסה ללא הצלחה להתקשר - עבר בכך עבירה אתית המצדיקה העמדה לדין?

    • חוסר נאמנות ללקוח
      עו"ד אדם אשכנזי | 14/05/2018 23:00

      שלום לך,
      על פניו, בהחלט עולה כאן חשד לעבירה אתית של חוסר נאמנות ללקוח - למצער.
      יש מקרה מאוד דומה גם שנדון בבית הדין המשמעתי: בד"מ 92\10 וועד מחוז תל אביב נ' פלוני, (פורסם בפדאור אתיקה). הבה אצטט חלק רלוונטי, להלן:

      "כך גם בענייננו, לנאשם אסור היה לקבל על עצמו מלכתחילה את פנייתם של המתלוננת, בעלה ובתה. הנאשם בהיותו בעל רשיון עריכת דין במדינת אילינוי ולא במדינת ניו יורק כלל לא יכול היה לעשות דבר וחצי דבר לקידום מטרות המתלוננת, בעלה ובתה ובכלל זה, ייצוג חמה של המתלוננת בעיר מיניאולה במדינת ניו יורק. בשונה מן הדוגמה לעיל, לא יכול היה הנאשם לשנות מצב זה ולכן, היה עליו להפנות את המתלוננת, בעלה ובתה לעורך דין בארץ או בחו"ל, בעל רשיון לעסוק בעריכת דין במדינת ניו יורק. התנהגותו של הנאשם כמובן שאיננה יצוג 'בנאמנות ובמסירות'. למעשה, ביצע הנאשם מעשה חמור אף יותר".

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011 ; מייל: Adam@an-law.co.il