טופס 106 על תשלום רטרואקטיבי

  • לאיזה תק' יש להוציא טפסי 106 במקרה הבא
    אבי | 24/04/2018 14:28

    המקרה:
    אני עמית בקרן פנסיה, עד שנת 2005 המעביד הפקיד לי לקרן. בשנת 2005 לקיתי בנכות ותבעתי את הקרן. רק בשנת 2015  הקרן הכירה בי כנכה באופן רטרואקטיבי משנת 2005 ואילך. ושילמה לי רטרואקטיבית משנת 2005 ואילך..

    שאלתי היא:
    האם הקרן אמורה להוציא לי טפסי 106 רק החל משנת 2015 , היא השנה בה הקרן שילמה לי בפועל רטרואקטיבית לגבי שנים אחורה, או שהיא אמורה להוציא לי טפסי 106 החל משנת 2005 ואילך.?

    תודה רבה

    • טופס 106 על תשלום רטרואקטיבי
      עו"ד משה (מוש) גבע | 26/04/2018 12:15

      כעקרון, משלם אינו יכול להוציא אישורים על שנים שהסתיימו והוגשו בהם דיווחים שנתיים.
      לגבי התשלום שתקבל, אמורים לתת לך אישור לשנה שבה את מקבל את התשלום, עם פירוט באישור ו/או במכתב נלווה לאיזה תקופה מבוצע התשלום.
      מבחינת מיסוי, התשלום מחוייב במועד קבלתו כברירת מחדל, אלא אם אתה פונה ומבקש פריסה לאחור (ואפשר רק עד 6 שנים.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      מנהל פורום דיני מיסים
      מנכ"ל חברת יעוץ מיסים TAXPERTS בע"מ

      המסגר 26, ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@taxperts.co.il