סדר ההליכים

  • שאלה עקרונית בהליך תביעה ותביעה נגדית
    מתן | 21/04/2018 14:50

    האם מגיש התביעה אינו עומד בעמדת פתיחה חלשה כצד המגיש את התביעה? כי הוא חייב להציג טענות שרק עליהם ישיבו, והן חייבות להיות מגובות בראיות. והצד המשיב משיב לטענות שהועלו בלבד.
     מדובר בסכסוך מסחרי שמגובה במסמכים רק שהצד התובע מחזיק במסמכים בלבד. שאלתי במידה ונטען כי יש הפרת חוזה עם סכום גדול ללא פרוט עם מסמכים בכתב התביעה. ואין בחוזה סעיף עם סכום על הפרה, האם ניתן להשיב ראשית דחית כל הטענות ואז לדרוש הצגת מסמכים, ורק אז להגיב לפי הפרוט?ולבקש מבית המשפט להגיש כתב הגנה מפורט רק אחרי גילוי מסמכים.
     למעשה התובע מבקש כסף אבל הוא זה שחייב כסף. מתי כדאי להגיש תביעה נגדית אם בכלל, באיזה שלב בתגובה הראשונה, או לאחר גילוי מסמכים? והאם חובה להודיע לבית המשפט מיד כי תוגש תביעה נגדית. או ניתן להודיע רק לאחר גילוי המסמכים.

    • סדר ההליכים
      גלעד סער עו"ד - כלכלן | 22/04/2018 12:20

      לאחר הגשת כתב התביעה מוגש כתב ההגנה שבו יש להתייחס לכל טענות התביעה. מומלץ בנוסף להציג גרסת הגנה כלשהי כדי לא "להראות רע". לאחר מכן כל צד מגלה את המסמכים שהוא מסתמך עליהם לצורך הוכחת גרסתו במסגרת הליך גילוי מסמכים. בשלב התצהירים שמגיע לאחר מכן הצדדים נכנסים ליתר פירוט עובדות המקרה.

      תביעה שכנגד מוגשת במקביל להגשת כתב ההגנה והדיון בתביעה והתביעה שכנגד יתבצע, על פי רוב, באותו תיק. יחד עם זאת אין מניעה להגיש תביעה בשלב מאוחר יותר בתיק נפרד.

      השאלות לגבי הכדאיות והתזמון של הגשת התביעה שכנגד הן שאלות טקטיות תלויות סיטואציה שלא מתאימות למענה בפורום.

      בברכה,

      גלעד סער, עו"ד-כלכלן
      מנהל פורום בתי משפט

      מנחם בגין 12, רמת גן
      טל': 03-5460383 ; מייל: gilad@gsaarlaw.co.il