ערר על סגירת תיק

  • סגירת תיק בפרקליטות (פלילי)
    נורית | 13/04/2018 17:54

    לפני כ-4 שנים הגשתי תלונה על זיוף מסמכים הונאה ומרמה. כתוצאה מכך נגרם לה חוב של עשרות אלפי ש"ח. התבצעה חקירה של  מספר אנשים במשטרה במפלג הונאה בת"א ובין היתר של האדם שאכן נמצא אשם. מימצאי החקירה הועברו לפרקליטות מחוז ת"א (פלילי). הפרקליטות פנתה לבימ"ש השלום להעמדתו לדין. יש לציין שאדם זה כנראה נוכל סדרתי וכל הכתובות שהוא מוסר ורשום במשרד הפנים כנראה מזויפות. גם באמצעות ההוצאה לפועל לא הצליחו להגיע אליו כדי למסור לו מסמכים וודאי לא זימון לדיון בביהמ"ש. אחרי  כ-3 זימונים לדיון הוא לא הופיע. הפרקליטות ביקשה מהשופט לסגור את התיק בטענה שאין די ראיות וגם שהנאשם עזב את הארץ. התיק אכן נסגר. פניתי לפרקליטות ולמשטרה והודעתי שאני רוצה להגיש ערר על החלטה זו. אני מבקשת לדעת האם אפשר להוכיח/לבדוק אם אכן הוא עזב את הארץ ואולי בינתיים חזר לארץ. ביקשתי את תיק החקירה בפרקליטות ואישרו לי לקבל את כל התיק. אני  רוצה לנסח את הערר (אין לי עו"ד. אני גמלאית ואין לי אפשרות לממן שכ"ט גבוה של עו"ד לצורך זה)ומבקשת לדעת על מה בעיקר אני יכולה לבסס את הערר שלי מתוך העובדות וגם מחומר החקירה?. תודה

    • ערר על סגירת תיק

      לנורית שלום,

      ראשית, כמה שאלות עולות מהשתלשלות העניינים כפי שהיא מוצגת בפניה שלך. הפרקליטות היא זו שמחליטה אם יש מקום להעמיד חשוד לדין, בהתאם לחומר הראיות שאספה המשטרה. אם הפרקליטות העמידה את החשוד לדין (את כותבת שהיא "פנתה לבימ"ש השלום להעמדתו לדין, אבל הליך כזה אינו קיים), אזי לא יתכן שלאחר מכן היא טענה שאין מספיק ראיות. כמו כן, אם הוא זומן לבית המשפט (בתיק הספציפי שאת מתייחסת אליו), משמעות הדבר שהפרקליטות החליטה שיש מספיק ראיות, והגישה נגדו כתב אישום (כלומר העמידה אותו לדין).

      מה שניתן לשער על פי המתואר בפנייתך הוא, שהפרקליטות ביקשה להתלות את ההליך בשל העובדה שהנאשם לא נמצא בארץ. את שאלת הימצאותו או היעדרותו מהארץ הפרקליטות יכולה לברר בקלות, ובדרך כלל הדבר נעשה לפני שמבקשים להתלות את ההליך. משמעות ההתליה היא שניתן לחדש את ההליך אם ישוב לארץ.

      בכל אופן, קשה להשיב תשובה מדוייקת לפי הנתונים שמסרת: אם הוגש כתב אישום וההליך הותלה, ערר על סגירת התיק אינו רלוונטי. אם התיק נסגר בהיעדר ראיות מספיקות, אכן ניתן להגיש ערר, ולשכנע כי הראיות הקיימות בתיק מצדיקות הגשת כתב אישום. הגשת ערר מנומק המתבסס על טעות בהערכת הראיות הוא פעולה הדורשת בדרך כלל ידע מקצועי בדין הפלילי. אם את מתכוונת לעשות את זה בעצמך, עליך להפנות בפנייתך לאותן ראיות שאת סבורה כי יש בהן להוכיח את אשמתו של החשוד.

      בכל מקרה, כדי שיהיה סיכוי כלשהו לפנייתך מומלץ כי תפני בכל זאת לעורך דין בעל ידע ונסיון בתחום. כמובן - מבלי לראות את חומר הראיות עצמו, לא ניתן להעריך את סיכויי ההצלחה, גם אם הערר יוגש ע"י עורך דין.

      בברכה,

      גדעון קוסטא, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      בית סילבר קומה 5,
      רחוב אבא הלל 7, רמת גן
      טל': 052-4802244 ; מייל: costagidi@gmail.com

      • ערר על סגירת תיק
        נורית | 17/04/2018 09:19

        שלום רב ותודה על התייחסותך העניינית והמקצועית לפנייתי.
        ברצוני לדייק יותר בפרטים: 1. ממפלג חקירות והונאה קבלתי בזמנו את הודעה ובה נכתב: לאחר בדיקת תלונתך הוחלט לא להוסיף לחקור בתלונתך. בתאריך 25.12.17 ע"י פרקליטות מחוז ת"א פלילית וזאת מן הסיבה: לא נמצאו ראיות מספיקות להעמדה לדין. כשפניתי אליהם עם בקשה לערר הם כתבו: בקשתך בצירוף תיק החקירה הועברו לטיפול פרקליטות מחוז ת"א, הגורם אשר סגר את תיק החקירה ומטעם תעני. כאמור קבלתי את כל תיק החקירה לצורך הערר
        2. יש בידי גם צילום כתב האישום מטעם בימ"ש השלום בת"א  וכן פרוטוקול  בחתימת צחי עוזיאל, שופט (סגן נשיא) שבו כתוב (ציטוט):
        ב"כ המאשימה (נציגי הפרקליטות): הנאשם בחו"ל. נבקש
         למחוק את כתב האישום.
        החלטה: אני מורה על מחיקת כתב האישום.