תאונת עבודה

  • נכות מעבודה והניתוח המסוכן
    ארנון | 11/04/2018 20:38

    שלום רב!
    בן אדם, 56, נפגע בתאונת עבודה. נשאר נכה עם הגבלות פיזיות קשות. במצב כזה הוא יכול לחיות ללא הגבלה בתוחלת חיים, אך לא לתפקד.
    יחד עם זאת ישנו ניתוח שמחזיר את הנכה לתפקוד מלא כולל ספורט. אך ניתוח זה מסוכן, עם התמותה בשיעור כ-40% תוך 5 שנים לאחר הניתוח. רק 20% מאלה שעברו את הניתוח חיים כ-20 שנה לאחר הניתוח. למרות שהניתוח עצמו נפוץ ורגיל ברפואה.
    הוגשה תביעה נגד המעביד וחברת הביטוח שלו.
    חברת הביטוח טוענת שאין צורך לניתוח עקב כך שניתוח הינו מסוכן מאוד ועדיף לנפגע להישאר נכה.
    הנכה אינו אדם צעיר, מעדיף לקחת סיכון ולחיות פחות שנים (אולי, לא בהכרח), אבל בתפקוד מלא.
    האם יש סיכוים להוכיח בביהמ"ש, בהתחשב גם לעיקרון של השבת המצב לקדמותו וגיל הנפגע, שחברת ביטוח אמורה לפצות עלות הניתוח במקרה הנדון?
    תודה רבה.

    • תאונת עבודה
      עו"ד תומר ששון | 13/04/2018 09:20

      שלום,

      ככל ויוכח בפני בית המשפט כי הניתוח הינו ניתוח הכרחי לצורך תפקוד תקין של הנפגע, קיים סיכוי טוב כי בית המשפט ישית את עלות הניתוח על חברת הביטוח, יש לשים לב שככל וישנו קיצור תוחלת חיים עקב הניתוח, על חברת הביטוח לפצות גם בגין "השנים האבודות" בהן יכול היה הנפגע לחיות אלמלא התאונה, אך יש להוכיח זאת באמצעות חוות דעת.
      בברכה,

      תומר ששון, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין

      שלומציון המלכה 18, ירושלים
      טל': 050-7947421; מייל: tomer3630@walla.com

      • תודה רבה
        ארנון | 13/04/2018 15:37

        תודה רבה. שוב התרשמתי מהחשיבה הלוגית שלך המדהימה.