איסוף ראיות לצורך הגשת תביעה

  • עילה לתביעה
    ימית | 29/03/2018 00:14

    שלום וברכה,
    אני עובדת במקום עבודה כבר חודשיים, שלאחר זמן מה אחרי שהתחלתי שם הצטרף עובד חדש אשר נמצא מעליי בתפקיד בכיר.  באותו שבוע שהוא נכנס למקום עבודה הוא הביא לי מיוזמתו את מספר הפלאפון שלו- מעשה שמלכתחילה היה נראה לי מאוד תמוה כיוון שמתוקף תפקידו היה צריך לשמור על דיסטנס, ובאותה פעם הביא גם לעובדת נוספת שהייתה איתי.  יש לציין שיש לי את היכולת להציב את גבולותיי  בצורה הכי ברורה והחד משמעית שיש בעוד שלעובדת  השנייה אין את היכולת הזו, ואף זרמה איתו.  לאחר זמן מה הייתה לי שיחה עם האחראי על העובדים והוא אמר לי כי זה לא בריא ליצור קשר עם אדם הנמצא מעליי והזהיר שלא נחליף טלפונים.  באותה שיחה בפעם הראשונה אמרתי לאחראי כי אותו עובד הוא זה שהביא לי את המספר שכבר מאז היה לי מוזר וכי גם שזה בכלל לא היה ביוזמתי. אז הראיתי לאחראי את המספר ואף מחקתי זאת לפניו.  אחרי תקופת זמן מה- האחראי ניסה לברר באמצעות סגנית המנהל אם אותו עובד מטריד אותי,  ושאל אף כמה פעמים אם הוא שולח לי הודעות, למרות שאמרתי לו שאין שום התכתבות ולא הייתה שום התכתבות.  אחר כך הסגנית מנהל באה אליי ו"הציעה" לי אותו להיכרות.  באותו יום אותו אחראי ניגש אליי בסוף העבודה ואמר לי שאם אני צריכה טרמפ אז אני אוכל לבוא איתו.  יש לציין שבאותו יום נסעתי איתו חזרה הביתה אך נושאי השיחה בדרך חזור היו רק נטו לענייני עבודה.  יום למחרת ניגש אליי בעבודה ונתן לי את המספר נייד שלו ואמר שאם אני צריכה טרמפ הבייתה  אז אני אדבר איתו.  אז הבנתי שמדובר בסיפור כיסוי ושימוש בשיטות של פסיכולוגיה הפוכה בשביל להוציא ממני אם הייתה התכתבות ושיתוף פעולה ביני לבין אותו עובד. כמובן שלא התקשרתי אליו והייתי עירנית  לכל התפתחות על מנת שלא יפליל  אותי על דבר שלא היה בכלל.  מאז שמתי לב שמנסים לבדוק אותי על ידי עובדים אחרים ש"משחקים את התפקיד" ולכן גם התחלתי לצבור ראיות.  חשוב לי לציין שהיו המון סתירות בין המידע שנאמר לי על ידי האחראי עובדים והסגנית  מנהל לבין ההצלבת  מידע שאני עשיתי מול גורמים אחרים.  כשהצגתי  זאת מול הסגנית מנהל היא אמרה לי שהם בכלל לא התכוונו ולא חושדים וכו וכו. . אך עדיין נשארו כל הסתירות שהיו לפני כן.  הם עדיין חושדים שהייתה התכתבות ביני לבין אותו עובד שכלל לא הייתה וזאת גם לאחר שמחקתי את המספר שלו לפני האחראי בפעם הראשונה.
    יש לציין כי בין העובדת השנייה שזרמה לבין אותו עובד הייתה התכתבות שאף האחראי ראה אותה,  וביני לבין אותו עובד לא הייתה שום התכתבות למרות שהביא לי את מספרו כי ראיתי לנכון שזה לא אמור להתנהל כך. ולכן האחראי חושד שהייתה התכתבות אך אני "מפחדת להגיד את האמת" .
    ולאור זאת,  ברצוני לשאול האם יש עילה לתביעה לשון הרע והאמת שווא על דבר שכלל לא היה?  והאם מדובר במהלך חכם בעוד שאחראי הוא בתפקיד קב"ט ושיש ראיות לכך שמא הדברים יסולפו  בצורה כזו או אחרת?
    אשמח לתשובה בהקדם האפשרי.  תודה מראש

    • איסוף ראיות לצורך הגשת תביעה
      עו"ד בן קרפל | 29/04/2018 10:51

      ימית שלום רב,

      לרוב אנחנו משתדלים לתת ייעוץ ראשוני במסגרת הפורום הזה. המקרה שאת מתארת מעט סבוך יותר, אמליץ לך ליצור קשר עם עורך דין המתעסק בתחום להמשך ייעוץ והכוונה.

      מקווה שהייתי לעזר,

      בברכה,

      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      האשל 2, פארק העסקים קיסריה
      טלפון: 072-2221780; מייל: benkarpel@gmail.com