תקיפת כלב על-יד י כלב

  • כלב תוקף בחצר שלו
    לולה | 25/03/2018 15:30

    אני וחברתי מחפשים דירה להשכרה, ראינו מודעה על יחידת דיור עם חצר שמשותפת עם בעל הבית. בעל הבית הזהיר שהכלבה שלו לא תמיד מסתדרת עם כלבים זרים. בנוסף, קיים על השער שלט המזהיר מכלב בחצר.
    הוא הציע שנבוא עם הכלבה לבדוק איך הן מסתדרות.
    נכנסנו עם הכלבה לחצר, והכלבה שלו תקפה את שלנו ופצעה אותה בצורה לא קלה, קרע באוזן שהצריך הרדמה מלאה ותפרים. מה החוק אומר במקרה הזה בנוגע לאחריות בעל הבית. האם הוא צריך לשאת במלוא ההוצאות הרפואיות?

    • תקיפת כלב על-יד י כלב
      עו"ד גיל קראוס | 27/03/2018 14:21

      צהריים טובים,

      ראי את תשובתי לשואל הקודם. כעיקרון בעל הכלב צריך לשאת בהוצאות שנגרמו עקב נשיכת הכלב שלכם, אבל יכול להיות שבית המשפט יתחשב בנסיבות העניין ובכך שזה היה אצלו בחצר ויפחית מאחריות הכלב.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • המשך
        לולה | 27/03/2018 21:30

        תודה על תגובתך.

        ברצוני לשאול בנוסף, האם חובתי לדווח על המקרה לרשויות, אם כן אז למי ומה תהיינה ההשלכות על הכלב ו/או הבעלים.

        תודה

        • חובת דיווח לרשויות
          עו"ד גיל קראוס | 28/03/2018 14:07

          בעיקרון, כלב שנשך אמורים לדווח על כך למשרד הבריאות. בדרך כלל הכוונה היא לנשיכת אדם וצריך לבחון האם החובה קמה גם בעת תקיפת כלב.

          המשמעות של הדיווח עשויה להיות שהכלב יוכנס להסגר של מספר ימים לצורך מעקב כלבת ואם לא מדובר בפעם ראשונה אז אפשר ויינקטו הליכים נגד הבעלים.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

          שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
          טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il