מסירת עדות על תאונה

  • עדות על תאונה
    דוב | 23/03/2018 09:41

    נסעתי ברכב שכור בכביש 6.הנהג שלפני בלם באופן פתאומי,  בלמתי בכל הכוח ונעצרתי לחלוטין, אך נשקתי קלות את הרכב שלפני באופן מינורי.כתוצאה מהבלימה הרכב שמאחורי  נכנס בי מאחור.איני זוכר בוודאות האם נשקתי את רכב הקדמי כתוצאה מדחיפת הרכב האחורי, או שהצלחתי לבלום רק ב99 אחוז, ונשקתי את הרכב הקדמי קודם ההתנגשות מאחור. הרושם הראשוני שלי היה שהאפשרות האחרונה היא נכונה, אבל איני בטוח בכך, ומה גם שזה עניין של שניות בודדות, שבהם הייתי אחוז בעתה.בדו"ח התאונה של חברת ההשכרה, דחפו אותי לכתוב שלמיטב זכרוני הרכב מאחורה דחף אותי קדימה.  כעת קיבלתי טלפון מעו"ד שמייצג את הרכב הקדמי ומבקש ממני לבא להעיד בבית משפט, בתביעה כנגד הרכב האחורי שע"פ הדו"ח שמלאתי בחברת ההשכרה, דחף אותי לרכב שלהם.מה אני עושה?אני לא רוצה לגנוב, ולהעיד על דבר שכנראה לא נכון,מה הדבר הנכון אני חייב בכלל להעיד?

    • מסירת עדות על תאונה
      עו"ד גיל קראוס | 27/03/2018 14:17

      צהריים טובים,

      ראשית, אתה חייב לבוא ולמסור עדות ואם תסרב יכולים להביא אותך באמצעות צו הבאה.

      מבחינת תוכן העדות, אתה כמובן אמור למסור את האמת ומפה זו החלטה שלך כיצד להתנהל.

      מאחר והמקרה שתיארת הוא גבולי ואתה עצמך לא יודע בדיוק מה קדם למה, אז יכול להיות שזה מה שאתה צריך לומר.

      כמובן שאם יתברר שאתה התנגשת ראשית ברכב הראשון, יכולים להטיל אחריות מסוימת על התאונה גם עליך לאור אי שמירת מרחק כראוי.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל':03-6766602; מייל: gil@eghert-kraus.co.il