מיכל, יש הבדל היכן היגשת את התביעה

  • חוזה עם קבלן שאינו חוקי בארץ
    מיכל | 17/03/2018 18:10

    רקע:
    תבעתי את השכן מעלי בתביעה נזיקית בגין שהשיפוץ הלקוי שביצע בדירתו שמעליי הסב לדירתי שמתחתיו נזק, השכן מעלי טען בכתב הגנה שביצע השיפוץ באמצעות קבלן וכי לפי סעיף 15 לפקודת הנזיקית הוא לא חב בעוולה כתוצאה מאותו שיפוץ.
    אלא שהקבלן שבאמצעותו ביצע השכן את השיפוץ הוא אדם ללא ת.ז. ללא אישור לשהות או לעבוד בארץ.

    שאלתי היא:
    מה ניתן לטעון במצב כזה:
    האם ניתן לטעון שהחוזה של השכן עם הקבלן הוא חוזה פסול ולא חוקי היות והקבלן לא חוקי בארץ (חסר אישור שהייה ועבודה בארץ) ולפיכך לא ניתן להחיל סעיף 15 לפקודת הנזיקין במקרה זה?
     האם ניתן לטעון דבר מה נוסף בהיסמך על כך שמדובר באדם בלתי חוקי בארץ שאין לו אישור לעבוד או לשהות בארץ?

    תודה רבה

    • מיכל, יש הבדל היכן היגשת את התביעה
      אליפז | 18/03/2018 09:19

      אם היגשת את התביעה אצל המפקח על רישום המקרקעין, התביעה בכלל לא נסמכת על פקודת הנזיקין - כי היא לא בסמכותו העניינית של המפקח - וממילא גם סעיף 15 לפקודת הנזיקין אינו חלק מסמכותו, תביעה בפני המפקח נסמכת במקרה כזה על סעיף 2(ב) לתקנון המצוי לבתים משותפים שבתוספת לחוק המקרקעין - ושם נקבע שבעל הדירה שמעליך הוא אחראי אישית לנזק.
      לעומת זאת - אם היגשת את התביעה בבית המשפט השלום (או כתביעה קטנה) אז יש משמעות לפקודת הנזיקין - אלא אם כן כתבת בכתב-התביעה שהאחריות חלה אישית על בעל הדירה שמעליך מכוח התקנון האמור.