מיסוי דירה שהתקבלה במסגרת פרוייקט תמ"א

  • האם חל מס שבח על תמא 38
    שי | 19/02/2018 11:00

    שלום רב
    בתוכנית תמ"א 38 מוסיפים ממד + מרפסת שמש ועוד.האם לאחר התמא כדאי להביא שמאי שיעריך את הדירה עם כל התוספות של התמא ,כדי לדעת  את הערך האמיתי של הדירה ,על מנת שבבוא היום בזמן מכירת הדירה לא יחול מס שבח לא נכון .
                                                   תודה מראש

    • מיסוי דירה שהתקבלה במסגרת פרוייקט תמ"א
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 20/02/2018 16:59

      שי שלום,
      עסקת תמ"א מחולקת לשני שלבים.
      שלב ראשון מכירת הזכויות ברכוש המשותף ליזם -לא ארחיב לעניין מהם התנאים הדרושים וכיו"ב- ככלל מכירת הזכויות מהדייר ליזם תהא פטורה ממס שבח.

      שלב שני- אם מדובר בעסקת תמא 38/1 חיזוק- אזי אכן הדירה הושבחה, עם זאת אין זה אומר שהדירה תהא פטורה ממס בבוא היום. הפטור לדירה מותנה בסטטוס המוכר ובתנאים נוספים ואין נפקות לשאלה אם כיום תבצע הערכת שווי לדירה מאחר ומימלא השווי יבדק וייקבע במועד העסקה שיגיע בהתאם למחירי שוק של דירות דומות בשוק.

      בברכה,

      חיה אביסרור - שמעוני, עו"ד (רו"ח)
      מנהלת פורום דיני מיסים

      גרשון ש"ץ 6, ת"א | דרך חיים 4, באר יעקב
      טל: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il