ערעור על גזר הדין

  • הרשעה בשימוש עצמי בסמים-פחות מגרם
    אנונימי | 18/02/2018 18:59

    שלום,
    לפני שנתיים בערך שוטר ערך עליי חיפוש (בהסכמה) ומצא פחות מגרם אחד של גראס. כשנשאלתי מה זה מסרתי כי מדובר בשימוש עצמי. הוגש נגדי כתב אישום וגם בבית המשפט הודתי בשימוש עצמי. לציין שהיה לי תנאי שעמד להסתיים שכלל 21 ימי מאסר בפועל.יש לי עבר פלילי ישן כשהעבירה האחרונה היא לפני למעלה מ5 שנים. בטיעונים לעונש הסברתי שאני עובד כבר שנה וחצי באותו מקום ושאני כבר לא באותו מקום שהייתי בעבר. נשלחתי לשירות מבחן שם ביקשו שאגיע לטיפול במשך שנה וחצי- הסברתי כי איני מסוגל מבחינה נפשית לעבור את התהליך בשירות מבחן היות וזה מחזיר אותי לעברי ממני בחרתי להתנתק ולהתחיל בדרך חיים חדשה וכן שלא יאפשרו לי בעבודה לצאת כל כך הרבה וכי במידה ואפוטר לא אוכל לכלכל את ילדיי ואת עצמי ואני חושש שאוהדי הפרנסה עלול להוביל אותי חרה לפשיעה. ביקשתי את הארכת התנאי ואילו התביעה ביקשה להטיל עליי 35 ימי מאסר בפועל (כשהתנאי הוא רק 21 יום). לאחר ששירות מבחן נתן המלצה שלילית לגביי הוצעה אפשרות של עבודות שירות. ניגשתי לממונה ונמצאתי מתאים לעבודות שירות. היום נגזר דיני ל 42 יום עבודות שירות (כפול מהתנאי) וכן שלילת רשיון לחצי שנה, ועוד שני תנאים לשלוש שנים. אחד מאסר של שלוש חודשים אם זה לא יהיה שימוש עצמי וחודשיים מאסר על שימוש עצמי. יוצגתי עי הסנגוריה הציבורית אך העורך דין כמעט ולא דיבר. אני מרגיש שהעונש מוגזם מאוד!! עונש כזה יסכן את מקום העבודה שלי ויכול להרוס את חיי. רציתי לשאול האם לדעתכם המקצועית יש מקום לערער למחוזי? אדגיש שמדובר בפחות מגרם שאני מסרתי מיוזמתי לשוטר שביצע את החיפוש, הודתי מיד במשטרה ובבית המשפט. לקראת הדיון חיפשתי פסיקה דומה אבל לא מצאתי כתבי אישום על כמות של פחות מגרם. אשמח לדעתכם ולהכוונה. תודה מראש

    • ערעור על גזר הדין
      עו"ד אמיר מורשתי | 19/02/2018 16:24

      פונה יקר, על פניו נראה, כי העונש שנגזר עליך הוא חמור ונראה, כי אין לך הרבה מה להפסיד בניסיון להגיש ערעור על חומרת העונש, באשר באין ערעור מצד המדינה על קולת העונש ( ולא נראה שיש מקום להגשת ערעור כאמור מצדה) הרי לכל היותר הערעור ידחה ותישאר בתוצאה העונשית הנוכחית, לעומת זאת, ייתכן שבערעור תוכל לקבל הקלה משמעותית בעונש.
      אשמח להיות לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
      טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

      • תגובה
        אנונימי | 19/02/2018 21:43

        ראשית תודה רבה על התשובה.
        ככל הנראה אגיש ערעור-האם כדאי לחכות ליום האחרון כדי שהמדינה לא תגיש ערעור כתגובה לערעור שלי? יש לי תחושה שעושים לי דווקא ואני חושש שלא יגישו ערעור בכוונה בגלל הערעור שלי

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 05/03/2018 10:07

          אפשר לחכות ליום האחרון ולהגיש הערעור, אך במקרה שלך לא נראה לי שיש לך ממה לחשוש מהגשת ערעור על קולת העונש מצד המדינה.
          מקווה שהייתי לך לעזר

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי

          דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
          טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il