הוצאת פחת מקוזזת מההכנסות החייבות מהשכרה

  • קיזוז פחת בתשלום מס בגין שכר דירהה
    יאיר | 16/02/2018 17:30

    שלום, ראיתי שניתן לקזז 2 אחוז מעלות הדירה/ בית מהמס הנדרש לתשלום.
    האם בהעדר חשבונית על שווי הבית ( בניה עצמית) קבילה הערכת שמאי לערכו? איך מתבצע בקיזוז בפועל?
    תודה מראש.

    • הוצאת פחת מקוזזת מההכנסות החייבות מהשכרה
      עו"ד משה (מוש) גבע | 19/02/2018 12:51

      בבניה עצמית צריך לאמוד את עלות הבניה (על שווי הקרקע אין פחת) בצורה טובה ומתועדת ולגזור מהסכום 2% (בבניה סטנדרטית) שיופחתו מידי שנה מההכנסות מהנכס.
      כדי להנות מהוצאות, צריך להגיש דו"ח "רגיל" שבו ההכנסה החייבת (לאחר קיזוז ההוצאות) מתחייבת במס השולי של בעל הנכס. אי אפשר בדרך זו להנות מפטור, או ממס מופחת (10%) - הקלות שניתנות למשכירי דירות מגורים. לכן, חשוב לעשות תכנון טוב, ולבחור את המסלול המתאים מבין כל האפשרויות הקיימות לדיווח.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      מנהל פורום דיני מיסים
      מנכ"ל חברת יעוץ מיסים TAXPERTS בע"מ

      המסגר 26, ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@taxperts.co.il