ערבות משודרגת

  • הסכם תמא עם שדרוג של ערבות מכר
    משלה | 13/02/2018 16:27

    היכן ניתן לקבל הסכם תמא 2 עם ערבויות משודרגות. ונוסח של ערבות מכר משודרג
    אודה לכם מאוד
    יש חוזים שונים באינטרנט אבלך למצאתי הסכם תמא2
    בבקשה

    • ערבות משודרגת
      עו"ד אילן הלוי | 13/02/2018 23:20

      שלום רב

      נוסח של ערבות לפי חוק המכר (דירות)(הבטחת השקעות של רוכשי דירות) קבוע בחוק.

      ה"חסרון" של ערבות זאת הוא שהיא נועדה למקרה של קטסטרופה - היזם בפירוק / כינוס. הערבות לא נועדה למימוש במקרה של הפרת הסכם מצד היזם, למשל - איחור במסירה.

      למיטב נסיוני כיום הבנקים המלווים מקשים עד כדי לא מאפשרים כיום להוציא ערבות כזאת. כך שגם אם תכתוב בהסכם שזה מה שהבעלים דורשים והיזם יסכים לכך- עדין לא בטוח שהבנק יאשר זאת כשזה יגיע אליו.

      לכן אני מציע כי תדרוש ערבות חוק מכר רגילה. בנוסף תדרוש ערבות אוטומית להבטחת סכום פיצוי במקרה של איחור משמעותי.

      בכל מקרה לא ניתן להעביר כאן דוגמא.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • ערבות משודרגת
        עו"ד אילן הלוי | 14/02/2018 10:20

        הכוונה כמובן שהבנקים מקשים על מתן ערבות משודרגת ולא ערבות לפי חוק המכר.

      • ערבות אוטונומית לפיצוי באיחור !כיצד לקבוע סכום זה?
        יצחק | 16/02/2018 13:45

        ערבות אוטונומית לפיצוי באיחור " : השאלה היא על פי מה תיקבע ערבות הפיצוי לאיחור !
        שכירות עד אשר הדייר יקבל הדירה ו או היזם יצא לפשיטת רגל !! יכולה להיות אופצייה .
        בבקשה מה יכולה להיות אפשרות אחרת !

         תודה רבה עו"ד הלוי. אתה באמת עונה לכל שאלה בצורה מפורטת ומתיחס !!!

        • ערבות לפיצוי לאיחור
          עו"ד אילן הלוי | 17/02/2018 10:20

          יצחק שלום

          הערבות בסופו של דבר צריכה להיות מוגדרת בכסף. לכן לא ניתן לכתוב בה שהיא "על כל סכום עד קבלת הדירה".

          מה שאני מציע הוא-
          1.   תגדירו בהסכם מה פרק הזמן לביצוע ובעיקר מה סכום הפצוי על כל חודש של איחור. סכום הפיצוי יכול להיות כפונקציה של משך האיחור.
          2.   תגדירו בהסכם כי הערבות שניתנת לשכר דירה תבטיח גם תשלומי פיצויים אלו בתקופת האיחור.
          3.   תגדירו בהסכם מה הסכום המינימאלי של ערבות שכר הדירה. למשל- סכומה לא ירד מהסכום המצטבר לשנה כירות.
          4.   נוסף תבקשו ערבות על סכום נוסף - נניח חצי מליון ש"ח- להבטחת הפיצוי והואצאות נוספות שאולי יהיו לכם.
          5.   תזכרו שערבות לא יכולה להבטיח איחור עד אין סוף. תקחו פרק זמן שנראה לכם סביר ולגביו תבקשו בטוחות.

          מעבר לכך - תודה על המחמאה. אנו עושים כאן כמיטב יכולתנו לעזור ולענות על שאלותיכם.
          בברכה,

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38

          שד' שאול המלך 8, ת"א
          נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

          • ערבות מכר : שווי דירה חדשה + 25 % מס על הכסף !!
            ISAAC | 19/02/2018 19:07

            עו"ד הלוי תודה רבה.
            יפה אמרת הערבות לשכירות לא יכולה להיות עד אין סוף .
            וזה גם מתיחס לחדלות הפרעון מצד הבנק. הדיירים לא יכולים לחכות לאיכלוס ולחדלות הפרעון על פי קריטריונים של הבנק. לכן חייבים לקבוע תקופה בהסכם שתחייב אוטומטית את הבנק לשלם את הערבות מכר כש אין איכלוס.
            אחרת הדיירים ילכו לאיבוד ויתחילו להשקיע בבתי משפט להילחם עם הבנק ועם השורות הקטנות. יאללה אם כבר החוק חיזוק מחייב אז צריך גם לדאוג לבטחונות כמו שצריך.

            דיירים לא לשכוח ערבות משודרגת : שווי דירה חדשה + 25 % מיסים במקרה של פשיטת רגל. ועם תקופה מוגבלת עד 18 חודש   אחרי 30 חודשי בנייה . כלומר תוך 4 שנים באין איכלוס המנפיק ( רק בנקים) ישלמו את הערבות מכר באופן אוטומטי ..