מס שבח במכירת דירת מגורים למרובה דירות החל מ1.1.18

  • מס שבח למרובה דירות
    רבקה | 12/02/2018 08:26

    היי, יש ברשותי דירת מגורים שרכשתי לפני 9 שנים ב 1.4 מליון שח היום היא שווה 2.1 מליון שח. בנוסף יש לי דירה נוספת להשקעה שרכשתי לפני שנתיים. השאלה היא: 1. אם אני מוכרת את דירת המגורים שלי ורוצה לעבור לדירת מגורים אחרת- האם אני חייבת במס בכל בסכום שעלה מאז רכישת הדירה? הבנתי שיש פטור ממס רק על הסכום החל מ 2014- ולא ממש הבנתי את הענין, אשמח לקבל הבהרה. 2. האם זה נכון שמכל הוצאה כגון- שיפוץ, ריהוט וכדומה ינוכה מס השבח??

    • מס שבח במכירת דירת מגורים למרובה דירות החל מ1.1.18
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 12/02/2018 08:54

      רבקה שלום,
      מאחר ונכון ליום המכירה יש ברשותך 2 דירות מגורים, הינך זכאית לחישוב לינארי מוטב במכירת הדירה הראשונה שתמכרי, קרי, את דירת המגורים שאת מבקשת למכור.

      המשמעות של חישוב לינארי מוטב היא הטבה במס לפיה השבח שימוסה במס בשיעור של 25% יהיה רק חלק השבח שמיום 1.1.14 ועד יום המכירה ואילו החלק היחסי של השבח שנצמח לפני התאריך הנ"ל יהיה פטור ממס.

       לגבי ניכוי הוצאות מחלק השבח החייב במס- מאחר ומדובר בחישוב מעורב של חלק הכנסה פטור וחלק הכנסה חייב, אזי ניכוי ההוצאות יתאפשר אך באופן יחסי בהתאם ליחס ההכנסות.

      מאחר ומדובר בתחשיב מס - מוצע כי תיעזרי בעו"ד ו/או ברו"ח כדי להבין מה חבות המס שתחול עלייך במכירת הדירה.

      לתשומת ליבך, נוסף עלך מס השבח יחול חיוב במס רכישה בגין רכישת הדירה החדשה (חלף הדירה הנמכרת. מאחר ומדובר בדירה שנייה אשר בבעלותך- יחול חיוב מס רכישה בשיעור של 8% ולא בהתאם למדרגות מס רכישה של דירה יחידה).

      בברכה,

      חיה אביסרור - שמעוני, עו"ד (רו"ח)
      מנהלת פורום דיני מיסים

      גרשון ש"ץ 6, ת"א | דרך חיים 4, באר יעקב
      טל: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il

      • חישוב ער ך הדירה משנת 2014
        רבקה | 13/02/2018 08:55

        ואני צריכה שמאי בשביל להעריך את ערך הדירה משנת 2014 ?

        • ניכוי הוצאות
          רבקה | 13/02/2018 11:47

          ולגבי ניכוי ההוצאות- מה הכוונה באופן יחסי ליחס ההכנסות? מדובר רק בקבלות החל משנת 2014? וגם האם זה כולל ריהוט? או רק שיפוץ הבית?
          תודה רבה!!!!

        • אומדן שווי דירה ליום 1.1.14
          עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 13/02/2018 12:07

          אין צורך בנתונים לשנת 2014,  הנתון הרלוונטי הינו מחיר העסקה -כלומר התמורה בעד מכירת הדירה.

          בברכה,

          חיה אביסרור - שמעוני, עו"ד (רו"ח)
          מנהלת פורום דיני מיסים

          גרשון ש"ץ 6, ת"א | דרך חיים 4, באר יעקב
          טל: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il