תפקיד עורך הדין

  • תפקיד עורך דין ממונה
    דוד יוסף | 08/02/2018 18:59

    ערב טוב לכם. העלתי שאלה לפני מספר ימים וקיבלתי עליה תשובה אך חסרה לי תשובה מאוד חשובה להמשך הפעילות
    אנחנו חתמנו בנובמבר 2015 על הסכם הצהרת כוונות שהיזם יגיש תוך שנה הסכם מפורט עם הדיירים.(והייתה לו אפשרות לבקש הארכה והוא לא דרש זאת).
    הוא לא יצא איתנו קשר בכלל לא ראינו דבר ולטענתו ולטענת העורך דין שמייצג אותנו.שהיה בניהם התכתבות..הלכה למעשה ההסכם מבוטל ולא בתוקף .עורך דין אלעד מהפורום קרא את ההסכם ואמר שאין לנו שום קשר איתו.
    העורך דין שמייצג אותנו אומר שיש צורך להיפגש והמצב מסובך לטענתו קיים סעיף של תום לב והוא מושך אותנו להגיע להסדר עם  היזם. כי הוא יכול לתבוע אותנו ולתקוע את הפורייקט שאותו אנחנו ממשיכים עם יזם אחר.
    אני חושב שתפקידו של האורך דין שלנו לכתוב  נייר עמדה וחוות דעת שיראה לא את הסעיף שכל ההסכם הוא פג תוקף.אבל העורך דין שלנו לא רוצה להתערב.רק כדי לתווך לנו את היזם .יש לי תחושה שיש לו מחויבות אליו.
    מה עושים? האם הוא לא ממלא תפקידו בזאת שהוא לא נוקט שום מהלך רשמי מול היזםץ
    תודה ושבת שלום
    אשלח שוב את ההסכם למייל של  עורך דין אלעד

    • תפקיד עורך הדין
      עו"ד אילן הלוי | 10/02/2018 15:01

      דוד שלום

      תפקידו של עורך הדין שלכם הוא גם להזהיר אותכם אם הוא סבור שיש צורך בכך.

      לפי מה שאתה מתאר חתמתם על הצהרת כוונת לפני למעלה משנתיים ותוקף ההתחייבות פג לפני למעלה משנה. זה פרק זמן ארוך מספיק כדין להבין שאותו יזם כנראה לא כל כך רציני ביכולותיו.

      אני לא חושב שיש לכם מה לפחד ומציע כי פשוט תוציאו לו מכתב כי ההסכם מולו פג ואינו בתוקף עוד ואתם רואים עצמכם חופשיים לחפש הצעות אחרות.

      בפועל - מציע לכם לחפש הצעות נוספות. אני מניח כי במקביל תקבלו התיחסות מסוימת מאותו יזם שאתם לא בסדר וחסרי תום לב ועוד שאר קללות.

      לא להתרגש. פשוט תציגו את זה ליזמים אליהם תפנו והם כבר יקחו על עצמם את הסיכון שלו.

      אני לא אומר שאותו יזם פסול (אם כי לא הראה יכולות עד כה) ואם הוא ישתווה או יעלה בהצעתו על האחרים אז ניתן גם לשקול את הצעתו.
      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com