בנה"פ - העברה בקליק

  • העברה בקליק או as is
    עדי | 08/02/2018 07:55

    עו"ד זילברפלד שלום רב
    אימי ז"ל רשמה לי צוואה בשנת 2002 . היה לה חשבון  בבנק הפועלים . אחת למס שנים הפקיד שטיפל בחשבונה , עבר סניף . כך שבסך הכל היו 4 העברות בין הסניפים .ואימי בעקבות כך עברה אחריו.(הפקיד עזב את הבנק בינתיים )
    ניגשתי עם  מס  החשבון שרשום  בצוואה לבנק , והפקידה אמרה לי כי המספר שמופיע בצוואה משנת 2002 אינו המספר שרשום כיום במחשב בבנק , וזה חשבון אחר.
    ניגשתי לסניף אחר  ושאלתי את אותה השאלה, הפעם   הפקידה אמרה לי כי כאשר היא מקלידה את מס החשבון משנת 2002 היא מגיעה לחשבון של אימי ז"ל .  היא אמרה  כי החשבון עבר בהקלקה או בAS IS וכי זה אותו חשבון על אף פי שהחשבון קיבל מספר אחר בכל פעם  בסניף אחר .
    כי גם הוסיפה כי החוק בבנק הפועלים  נקרא חוק ההקלקה  ושהיא חושבת שנעשה בשנת 1997.
     שאלתי אליך בבקשה.
     . איך יכול להיות תשובות שונות שקיבלתי .
    כיצד אוכל  לדרוש מהבנק מסמך המעיד כי על"פ המעברים זהו אותו חשבון ?
    כיצד אוכל לקבל את חוק ההקלקה  או בשמו הנוסף AS IS
     אודה   מאוד לתשובתך

    • בנה"פ - העברה בקליק
      עו"ד אבי זילברפלד | 08/02/2018 18:02

      שלום רב,

      לא מדובר בחוק אלא בנוהל פנימי של הבנק המאפשר העברת חשבון מסניף לסניף כמות שהוא (לדוגמא: העברת תיק ניירות הערך בלי למכור את המניות, אלא כמות שהוא - AS IS.

      למיטב ידיעתי, אין קשר בין העברת החשבון AS IS לבין מספר החשבון, שכן עם העברת חשבון מסניף לסניף - מספר החשבון משתנה !

      חזור לבנק ודרשו בירור.

      תשובת הפקידה

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", רח' בן גוריון 34, ר"ג
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il