צו הבאה ותוקפו

  • תוקף צו שיפוטי
    א. ש. | 05/02/2018 10:30

    שלום בוקר טוב האם צו הבאה או מאסר יש לו תוקף של 180 יום כמו של צו מעצר רגיל שהוצא שלא בנוכחות החשוד? ואם כן אשמח למקור חוקי ו/או פסיקה בעניין תודה

    • צו הבאה ותוקפו
      עו"ד ירון שבס | 10/02/2018 20:51

      שלום רב,

      אכן תוקפו של צו הבאה הינו 180 יום. עם זאת, החוק שותק בעניין זה ואת הההיקש לתוקפו הביא השופט בדימוס יעקב קדמי בספרו כי צו ההבאה דינו כצו מעצר ותוקפו 180 יום ובהתאם לסעיף 19 לחוק סדר הדין הפלילי (אכיפה ומעצרים).
      בנוסף-  במספר פסיקות בבתי המשפט הדבר קיבל משנה תוקף ובית המשפט פסק  כי תוקפו של צו ההבאה הינו 180 יום.
      ראה לדוגמא פסק דין פרולינגר נ׳ מדינת ישראל 1046/09.

      מקווה חשסייעתי,

      בברכה,

      ירון שבס, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך מנחם בגין 65, תל אביב
      טל': 052-6316993; מייל: yaron@sheves-law.co.il